HPG gerillası Mîrxas Türk devletinin iddialarını yalanladı

HPG gerillası Mîrxas Beytuşebab ve bazı yoldaşlarının “öldürüldüğüne” dair Türk devlet yetkililerinin iddialarını yalanladı.

Mîrxas Beytuşebab kod adlı gerilla Nevzad Durmuş, öldürüldüğüne ilişkin Türk devletinin iddialarına yanıt verdi. 

HPG gerillası 1986 yılında yurtsever bir ailede dünyaya geldiğini belirtirken, son birkaç yıldır Başûrê Kurdistan’da çalışmalarını yürüttüğünü ifade etti. 

Son zamanlarda Türk devleti tarafından Heftanîn, Metîna, Zap ve Avaşîn’de bir soykırım savaşı yürütüldüğünü söyleyen gerilla Mîrxas, “Sonuç alamıyorlar. Bu nedenle halkımız ve ailelerimiz üzerinde psikolojik savaş yürütüyor” dedi. 

Bundan birkaç gün önce Türk MİT’inin kendisi ve bazı yoldaşlarının “öldüğünü” servis ettiğini belirten Mîrxas, “Bu gerçek değil. Psikolojik savaş yoluyla halkımızı kandırmak istiyorlar” diye ekledi. 

HPG gerillası, “Biz hayattayız, çalışmalarımızın başında ve kendi alanımızdayız. Mevzilerimizi hiçbir zaman bırakmayacağız ve mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. 

Türk ordusunun bu topraklara girişini sonuna kadar engelleyeceklerini vurgulayan gerilla Mîrxas, “Yurtsever halkımız hiçbir zaman onların yalanlarına kulak vermemeli, ayağa kalkılmalıdır, özgürlük zamanıdır.  Özellikle Botan ve Beytuşebab gençleri hiçbir zaman düşmana alet olmamalı” ifadelerini kullandı. 

Mirxas, Türk devlet ile çalışan bazı kişileri de bundan vazgeçmeye çağırırken Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kürt halkı özgürleşene dek savaşmaya devam edeceklerini kaydetti.