HPG Komutanı: Türk devleti gerilla karşısında çaresiz

Türk ordusunun kendini yeni dönemin tarzına göre inşa eden gerillaya karşı çaresiz kaldığını belirten Rûstem Botan, kullandığı onca kimyasala rağmen tünellere giremediğini, gerillanın savunma pozisyonunda kalmayıp büyük darbeler vurduğunu söyledi.

Türk devletinin aylardır sürdürdüğü saldırılara karşı gerillanın ortaya koyduğu mücadelenin onur duyulacak bir mücadele olduğunu söyleyen HPG komutanlarından Rûstem Botan, "Devrimlerin ruhu Zagroslarda yankılanıyor" dedi. 

"Son 6 yıllık süreçte gerillanın kendini yeni dönemin tarzına göre inşa etmesiyle birlikte Türk devleti çaresiz kaldı. Düşman ne kadar savaş tekniklerini artırdıysa gerilla da bu teknikleri boşa çıkaracak taktik ve yöntemler geliştirdi" diyen HPG Komutanı, gerillanın Zagroslarda Apocu ruh ile verdiği mücadelenin tarz ve taktiklerine ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu. 

'DİRENMEK YAŞAMAKTIR' GELENEĞİ DEVAM EDİYOR

Werxelê, Girê Sor ve Zendura şehitlerini anan HPG Komutanı Rûstem Botan, bugün verdikleri mücadelenin kaynağını 40 yıllık geçmişlerinden ve deneyimlerinden aldıklarını ifade etti. Botan, "Yoldaşlarımız, hareketin yeni çıktığı dönemlerde Kemal ve Mazlum gibi direnişi esas aldı. "Direnmek yaşamaktır" ve "Direniş bizi zafere götürecek" şiarı ile yürütülen mücadele geleneği Zagros, Metîna ve Zap’ta da devam ediyor.  Özellikle faşist Türk devletinin savaş konseptine, yani AKP-MHP rejimine karşı son 6 aydır emsalsiz bir mücadele ve direniş veriliyor" diye konuştu.

GERİLLAYA KARŞI DENEMEDİKLERİ ŞEY KALMADI

Türk devletinin saldırılarının 2016’dan bu yana katlanarak arttığını belirten Botan, "Gerillayı tasfiye edip bir sonuca ulaşmak için ellerinden gelen her türlü imkan ve olanağı kullanıyorlar. Denemedikleri hiç bir şey kalmadı. Tüm bunlara rağmen bir sonuç alamadılar. Özellikle 2018’den sonra gerillanın kendini yeniden inşa etmesinden sonra iyice tıkandılar. Ne keşif uçakları, ne savaş uçakları ne de kullandıkları kimyevi gazlar bir sonuç yarattı. Gerçekten bu son 6 yıllık süreçte özellikle gerillanın kendini yeni dönemin tarzına göre inşa etmesiyle birlikte Türk devleti çaresiz kaldı. Ne yaptılarsa gerillanın eylemlerine engel olamadılar. Düşman ne kadar savaş tekniklerini artırdıysa gerilla da bu teknikleri boşa çıkaracak taktik ve yöntemler geliştirdi" dedi. 

 GERİLLA SAVUNMA POZİSYONUNDA KALMADI

6 aydır Türk devletinin aralıksız bir şekilde kimyasal dahil son teknolojik savaş silahları ile saldırdığını hatırlatan Rûstem Botan, şunları kaydetti: "Türk devleti tünelleri ele geçirmek için birçok kirli savaş yöntemini kullandı. Devletlerarası savaşlarda bile bu kadar cephane ve saldırı olmuyor. Yani bundan şunu anlıyoruz ki; Türk devleti, gerillanın taktik ve mücadelesi karşısında çaresiz kalmıştır. Gerilla direnişini kıramayan devlet kimyasal silah başta olmak üzere birçok kirli yönteme başvuruyor. Bu kimyasal saldırılar karşısında bile gerilla çaresiz kalmadı, tam tersine farklı teknik ve taktikler ile sabotaj eylemleri düzenledi.

Gerillanın bu eylemleri ciddi sonuçlar da verdi. YJA-Star da bu tarz eylemleri döneme öncülük etti. Van, Gever, Botan, Metîna ve Zagroslarda özgün eylemler gerçekleştirildi. Yani gerilla sadece savunma pozisyonunda kalmadı. Gerilla hem kendini savundu hem de birçok yerde düşmana karşı eylemler gerçekleştirdi. Birçok yerde düşmana darbe vurarak cephane ve silah ele geçirdi. Tüm bunlar gerillanın yeni dönemde yenilenmesi ile alınan sonuçlar."

GERİLLA TAKTİĞİNDE CİDDİ GELİŞME VAR

"Gerilla Apocu felsefe ile kendini örgütleyip geliştirdiği için 6 aydır amansız bir mücadele ve direniş içerisindedir" diyen HPG Komutanı, şöyle devam etti: "Mamreşo’da, Şehit Serdar ve Zendura alanlarında arkadaşlar düşmanın başarılı olmasına izin vermediler. Girê Sor ve Werxelê'de de büyük bir direniş ortaya konuldu. Girê Sor’da Botan arkadaş şahsında büyük bir mücadele verildi. Düşman ne kadar ilerlemek istese de darbe yiyerek geri çekilmek zorunda kaldı. Zaten Werxelê’de direniş 4 aydır hala devam ediyor. Düşman tünellere giremiyor. Arkadaşlar düşmana karşı farklı eylemler gerçekleştiriyor. Taktiksel anlamda ciddi bir gelişim söz konusu. Tünel savaşları ve arazideki özel gerilla tim birlikleri bu anlamda önemli taktikler ortaya koydu. Bu aynı şekilde şu anda savaşın olduğu her alanda devam ediyor. Arkadaşlar hem tünellerde hem de arazide düşmana büyük darbeler vurup sonuç almalarını engelliyor."

İRADE VE DURUŞLARIYLA GURUR DUYUYORUZ

Gerillanın ortaya koyduğu mücadelenin gurur verici olduğunu da sözlerine ekleyen HPG Komutanı Rûstem Botan, "Bu direniş ilk başta Cumali, Diyana, Mahir, Botan, Diljîn ve Serhat arkadaşlar şahsında pekişti. Şunu söylemek lazım; sadece Kürt halkı değil özgürlük isteyen tüm halklar şu anda gerillanın Werxelê direnişini izliyor. Arkadaşlarımız sürekli aklımızdadır. İradeleri ve duruşları ile gurur duyuyoruz. Şoreş yoldaşın Siyanê’de açığa çıkardığı ruh, bugün Zagroslarda devam ediyor ve düşmana büyük darbeler vuruluyor. Gerilla devrimlerin izindedir. Bu direniş mutlaka sonuç alacaktır" derken, direnişte şehit düşen gerillaları minnetle andığını ve mücadele veren yoldaşlarını selamladığını belirtti.