HPG'liler Özalp ve Göktaş sonsuzluğa uğurlandı

Nazimiye'deki bombardımanda yaşamını yitiren HPG gerillaları Ali Özalp ve Yüksel Gökbaş, sonsuzluğa uğurlandı.

Dersim'in Nazimiye ilçesinde çıkan çatışmanın ardından kırsal kesime yönelik bombardıman sonucu yaşamını yitiren ve dün DNA sonuçlarının açıklanması ile Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan cenazeleri alınan HPG'li Ali Özalp (Dılgeş Sorpiyan) ile Yüksel Gökbaş (Serhat Dersim) için Dersim Cemevi'nde tören düzenlendi. 

Törene, Dersim Belediyesi eşbaşkanları, HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, HDP ve DBP il eşbaşkanları ve yüzlerce kişi katıldı. Cenazeler cemevinin morgundan alındı ve halkın omuzlarında “Şehîd namirin" sloganı eşliğinde tören alanına getirildi. 

Törende konuşan HDP Milletvekili Önlü, ailelere başsağlığı diledi.

YÜZLERCE KİŞİ OMUZLADI

Törenin ardından Özalp’ın cenazesi Pertek ilçesine bağlı Sorpiyan köyünde defnedilmek üzere yola çıkarıldı. Pertek yol ayrımında uzun zamandır beton bloklar ardında saklanan askerlerin yolu trafiğe kapatarak kimlik ve bagaj kontrolü yapması halkın tepkisine yol açtı. Araçlarından inen halk, askerlere sert tepki gösterdi. 

Cenaze ilk olarak helallik alınmak üzere Sorpiyan köyündeki aile evine götürüldü. Buradan yüzlerce kişi tarafından omuzlanan tabut, “Ey şehîd xwîna te erde namîne" sloganı eşliğinde köy mezarlığına getirildikten sonra defnedildi.

Özalp’in kardeşi Çağdaş Özalp, ağabeyinin halkının özgürlüğü olmadan yaşamın mümkün olmadığını söyleyerek gerilla saflarına katıldığını ifade ederek, katılımcılara teşekkür etti.

KÖYÜNDE 'ŞEHÎD NAMİRİN' SLOGANLARIYLA UĞURLANDI

HPG’li Yüksel Gökbaş'ın cenazesi ise Nazimiye ilçesine bağlı Geriş köyünde defnedilmek üzere onlarca araçla yola çıkarıldı. Nazimiye'de cenaze araçlarının önü askerlerce kesildi. Halkın üzerinde drone hareketliliği de yaşandı. Burada da yüzlerce kişi, askerlerle tartıştı. 

Köy girişinde cenaze aracından çıkarılan Göktaş’ın tabutu, omuzlanarak “Şehîd namirin” sloganlarıyla mezarlığa getirildi.

Göktaş da saygı duruşunun ardından defnedildi.