HPG, şehit düşen 2 gerillanın kimliklerini açıkladı

Mardin ve Şırnak'ta şehit düşen 2 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, başta değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen 2 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“17 Ekim tarihli açıklamamızda, 10 Ekim günü işgalci TC ordusunun Mardin’in Savur ilçesine bağlı Tızyan alanında gerçekleştirdiği operasyonda yaşanan çatışmalar sonucunda 1 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan Azad Cudi arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Azad Cudi
Adı Soyadı: Nihat Şila
Doğum Yeri: Efrin
Anne - Baba Adı: Emine - Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Ekim 2019 / Mardin

HER ANI DOLU DOLU YAŞAMIŞ FEDAİ BİR MİLİTAN

Azad Cudi arkadaşımız, 1989 yılında Rojava Kürdistanı’nın Efrin kentinde dünyaya gelmiştir. Tarih boyunca Kürtlük değerlerine sahip çıkan bir ortamda büyüyen Azad yoldaşımız, erken yaşlarda Kürt Özgürlük Hareketi ile tanışmıştır. Ulusal bir bilinç taşıyan Azad arkadaş, Kürdistan’ın her karış toprağını savunmak ve Kürt halkının değerlerini korumak için 2007 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Kısa bir süre içerisinde aktif ve askeri yönden kendisini yetkin bir savaşçı haline getiren Azad yoldaş, birçok alanda öncülük düzeyinde görev yapmıştır. Yetkin bir gerilla komutanı olan Azad yoldaş, savaş sahasında düşmana karşı aktif mücadele içerisinde bulunmuş ve önemli başarılara imza atmıştır. Kuzey Kürdistan’da TC faşizmine karşı halkımızın değerlerini büyük bir emek ve fedakarlıkla savunan Azad yoldaş, son anına kadar her anını dolu dolu yaşamış ve fedai bir militan olmuştur.

DÜŞMANA KARŞI NASIL DURUŞ SERGİLENMESİ GEREKTİRDİĞİNİ GÖSTERDİ

19 Ekim tarihli açıklamamızda, 17 Ekim günü Şırnak’ın İkizce köyü kırsalında güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmaların yaşandığını ve bu çatışmalarda düşman birliklerine karşı kahramanca savaşan 1 yoldaşımızın şehit düştüğü bilgisi kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan Bırindar Bane yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Bırindar Bane
Adı Soyadı: Xalik Abdullahi
Doğum Yeri: Bane
Anne - Baba Adı: Pervin – Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Ekim 2019 / Şırnak


Bırindar Bane yoldaşımız, 1990 yılında Rojhılat Kürdistanı’nın Bane kentinde dünyaya gelmiştir. Genç yaşlarda düşman gerçekliği ile tanışan Bırindar yoldaş, Kürt halkına karşı uygulanan baskı, zulüm ve katliamlara cevap olmak için 2014 yılında Özgürlük Hareketi’ne katılmıştır. TC faşizminin Kürdistan coğrafyasındaki işgalciliğine son vermeden Kürt halkının özgürleşemeyeceği bilinci ile saflara katılan Bırindar yoldaş, sahip olduğu derin tarihsel kültür ile mücadeleye dört kolla sarılmıştır. Büyük bir özveri ve cesaret ile örnek bir katılım sergileyen Bırindar yoldaş, kısa bir süre içerisinde yetkin bir gerilla olmuş ve en ön saflarda düşmana karşı mücadele vermiştir. Aldığı eğitimler ile kendisini donatan Bırindar yoldaş, Kuzey Kürdistan’daki savaşın kalbi olan Botan’a gitmiş ve düşmana karşı olan mücadelesini bir üst aşamaya taşırmıştır. Son anına kadar Kürt halkının özgürlüğü için mücadele etmiş ve düşmana karşı nasıl bir duruş sergilenmesi gerektiğini gösteren yoldaşlarımızdan biri olmuştur.

Şehadete ulaşan Azad ve Bırindar yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin ideali olan Özgür Önderlikle, Özgür Kürdistan’da yaşama iddiası ile mücadelemizi zafere taşırmak için mücadelemizi daha da yükselteceğimizin sözünü veriyoruz.“