GÖRÜNTÜLÜ

HPG şehit gerillayı saygıyla andı

Meletî’de 2 Haziran 2017’de şehadete ulaşan gerillayı anan HPG, “Azad yoldaşımız sade, samimi yoldaşlığı, fedakarlığı ve fedai yaşam tarzıyla biz yoldaşları tarafından daima örnek alınacaktır” dedi.

ŞEHİT AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“Kurdistan halkının yiğit evladı ve kahraman savaşçısı Azad Çekdar Mahir yoldaşımızın 2 Haziran 2017 günü Meletî’de düşmanla girdiği çatışmada şehadete ulaştığı bilgisi tarafımızca netleşmiştir. Halkımızın fedai militanı Azad Çekdar Mahir yoldaşımızı şehadetinin yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz.

Fedai bir militan olarak başladığı özgürlük mücadelesini zaferle taçlandırmak için her anını çağdaş bir derviş gibi anlamlı kılmayı başaran Azad yoldaşımız, edindiği Parti ahlakı ve derin yurtseverlik bilinciyle fedai bir militan olmayı başardı. Tereddütsüz ve coşkulu katılımıyla örnek bir Apocu militan olan Azad yoldaşımız, Önderliğimize ve halkımıza dayatılan tasfiye politikalarının farkındalığıyla soykırımcı TC devletine karşı devrimci görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalıştı. İşgalci Türk ordusunun Çöktürme Planı çerçevesinde Bakurê Kurdistan’da Sûr, Cizîr, Nisêbîn, Gever, Kerboran, Hezex ve Silopya’da yaptığı katliamlara cevap olmak için öfkesini biledi. Gerilla saflarına katıldığı andan itibaren şehitlerin intikamını almak için önerilerde bulunan Azad yoldaşımız dönemin ruhuna göre hareket ederek fedailik çizgisinde bir katılımın sahibi oldu.

Azad yoldaşımız sade, samimi yoldaşlığı, fedakarlığı ve fedai yaşam tarzıyla biz yoldaşları tarafından daima örnek alınacaktır. Şehit yoldaşlarımızın bizlere devrettiği mücadeleyi zafere taşıyacağımızın sözünü yineliyor, bu temelde başta Azad yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere ve tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Azad Çekdar Mahir yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Azad Çekdar Mahir
Adı Soyadı: Hüseyin Gümüş
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Makbule – İzzet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Haziran 2017/ Meletî

 

Azad Çekdar Mahir yoldaşımız aslen Nisêbîn’li yurtsever bir ailenin ferdi olarak Amed’in Bismil ilçesinde dünyaya gözlerini açtı. Yurtsever bir aile ve çevrede büyüyen yoldaşımız öz değerlerine bağlı ve derin yurtseverlik bilinciyle yetişti. Gerillanın kahramanlık hikayeleriyle büyüyen yoldaşımız daha çocukluk yıllarında gerilla olmayı hayal etti. Erken yaşta TC devletinin soykırımcı ve asimilasyoncu yüzünü gören yoldaşımız, ilk çelişkilerini okul yıllarında yaşadı. Daha sonra Türkiye metropollerine giderek ailesinin geçimine katkıda bulunmak isteyen yoldaşımız, Türk devlet gerçekliğini daha yakından tanıma imkanı buldu. Soykırımcı Türk devletinin halkımıza kölelik dışında herhangi bir yaşam şansı tanımadığına şahitlik eden yoldaşımız, bu sömürgeci sisteme karşı büyük bir öfke duydu. Kürt halkının bir ferdi olarak halkımızın özgürlüğünden kendisini de sorumlu gören yoldaşımız mücadele etme arayışlarına girdi. İşgalci Türk devletinin Kurdistan’da yaptığı zulme daha fazla sessiz kalmaması gerektiğine inanan yoldaşımız, böylece yaşamlarını merak ettiği fedai yoldaşlarımızın yolunda gitmeyi kendisine hedef olarak belirledi. Savaşın kızıştığı ve Apocu fedailerin eylemleriyle düşmanı tarumar ettiği bir dönemde gerilla saflarına katılma kararı verdi. Derin yoğunlaşmaları olan Azad yoldaşımız, düşmana darbe vurma arayışını hayata geçirme yerinin gerilla safları olduğunun bilincinde oldu. Bu temelde 2016 yılında Amed’den gerilla saflarına katıldı.

Gerilla saflarına büyük bir iddia ve kararlılıkla katılan ve çocukluk hayallerine kavuşan Azad yoldaşımız, kısa sürede dağ ve gerilla yaşamıyla bütünleşti. Gördüğü ilk gerillalardan biri olan Çekdar Mahir–Kamil Çelebi yoldaştan etkilenen Azad yoldaşımız, Çekdar Mahir yoldaşın Xarpêt’de fedai eylem yaparak şehadete ulaşması üzerine adını Azad Çekdar Mahir yaptı. Gerillacılığının ilk günlerinde böylesi bir şehadete tanıklık etmesi Azad yoldaşımızın da mücadele çizgisini belirledi. İddialı ve daha ilk günden itibaren yaşadığı yüksek kararlılık düzeyi ile yetkin bir özgürlük gerillası olmayı başardı. Yeni savaşçılar eğitimini Amed alanında alan yoldaşımız, PKK’deki yoldaşlık ilişkileri etkilendi. Önderliğimizin fedaileşme perspektifleri üzerine yoğunlaşarak ideolojik, donanımlı ve profesyonel bir gerilla olmak için yoğunlaştı. Amed’de birlikte mücadele ettiği başta Şehîd Evîn Amed ve Şehîd Azad Sîser yoldaşlar olmak üzere birçok yoldaşının askeri, yaşamsal ve örgütsel tecrübelerinden yararlanmayı bildi. Bundan dolayı yeni bir gerilla olmasına rağmen sürekli eylem arayışında oldu. Yoldaşlarının verdiği emeğe ancak bu şekilde layık olabileceğinin farkında olan Azad yoldaşımız yoğunlaşmalarını daha derinleştirdi. Fedai eylem yoğunlaşması olan Azad yoldaşımız, ölümsüz komutanımız Şehîd Zîlan-Zeynep Kınacı yoldaşın ardılı olarak şehit yoldaşlarına derin bağlılık duydu. Önderliğimize uygulanan tecride karşı duygularını bir değerlendirmesinde şöyle ifade etti: “Süreç bizden fedaileşmeyi istiyor. Düşman Güneşimizi söndürmek istiyor. Güneşsiz yaşam olmaz. Nasıl ki ağaç güneşsiz, bir yavru annesiz, bir insan susuz yaşayamıyorsa bizlerde sensiz olamayız. Şu bir gerçektir, düşman sizden korktuğu için tecrit içinde tecrit uyguluyor. Bizler Apocu fedailer olarak sizin etrafınızda ateşten çember olup tecridi kıracağız.” Hakikat savaşçısı olarak kendine rehber edindiği Önderlik ve şehitler gerçeğine şehadete ulaşana kadar soluksuz bir mücadele yürüttü. Bir yıllık gerilla pratiğinden büyük tecrübe kazandı. Önderliğimizin savunmalarını okuyarak ideolojik, donanımlı bir militan olmayı hedefledi.

Kurdistan halkının onlarca yıldır yürüttüğü direnişe hayran olduğunu ifade eden Azad yoldaşımız, her zaman böylesi direnişçi ve mücadele ile büyüyen bir halkın mensubu olmaktan gurur duydu. Bunun için her anını büyük bedeller vererek özgürlüğe daha da yaklaşan halkımıza layık olabilmenin arayışıyla sürdürdü. Yaptığı bir belirlemede halkımızın, düşmanın imha, inkar ve soykırımcı politikalarına karşı daha fazla duyarlı olması ve mücadelesini her alanda büyütmesi gerektiğini ifade eden yoldaşımız, gerçek özgürlüğün ancak böyle kazanılabileceğine inandı.

Sömürgeci Türk devletinin halkımıza yönelik saldırıların arttığı bir dönemde, halkımızın yiğit ve fedai bir militanı olarak mutlaka cevap olması gerektiğine inanan Azad yoldaşımız, düşmana tarihi bir darbe vurmak istedi. Bu temelde 2 Haziran 2017 günü Zîlan–Zeynep Kınacı yoldaşın memleketi olan Meletî’de düşmanla yaşanan bir çatışmada son nefesine kadar fedaice savaşarak şehadete ulaştı. Azad yoldaşımızın intikamcı ve hedefine ulaşmadaki ısrarlı duruşu yolumuzu her daim aydınlatacaktır. Azad yoldaşımız şahsında tüm özgürlük şehitlerimizin hayallerinin takipçisi olacağımızı ve bizlere miras bıraktığı mücadeleyi zafere taşıyacağımızın sözünü yineliyoruz.”