HPG: Tünellerimize karşı 11 kez kimyasal silahlar kullanıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk devletinin Batı Zap bölgesindeki Girê FM Direniş Alanı’nda bulunan tünellere karşı 11 kez kimyasal silahlarla saldırdığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, işgalci Türk devletinin kimyasal saldırılarının sürdüğünü bildirirken, patlayıcı yüklü bir dronun ise gerillanın suikast eylemi sonucu imha edildiğini duyurdu.

HPG-BİM gerçekleştirilen gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntılarını şöyle verdi:

1. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

— 15 Mayıs saat 01:30’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimize yasaklı patlayıcı yerleştirmeye çalışan işgalcilere ferdi silahlar ile müdahale edildi ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu. 

— 15 Mayıs saat 12:16’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait patlayıcı yüklü 1 dron suikast taktiği ile vurularak imha edildi. 

— 15 Mayıs saat 17:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi. 

2. İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

— 15 ve 16 Mayıs’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimize karşı 11 kez zehirli kimyasal gazlar kullanıldı. 

— 15 Mayıs günü saat 17:45’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı. 

3. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

— 15 Mayıs’ta Metîna bölgesinin Dergelê Direniş Alanı 3 savaş uçakları ile bombalandı. 

— 15 ve 16 Mayıs’ta Metîna bölgesinin Golka, Qesrokê ve Şêlazê Direniş Alanları saldırı helikopterleri ile bombalandı.”