Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

HPG: Xakurkê’de 9 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Xakurkê’de işgalci Türk ordusunu vurarak, 9 askeri öldürdüğünü açıkladı.

HPG-BİM, Xakurkê bölgesinde iki ayrı gerilla eylemi düzenlendiğini ve 9 askerin öldüğünü belirtirken, gerillanın denetimindeki alanlara yönelik hava saldırılarının da sürdüğünü bildirdi.

Açıklamada, “Faşist sömürgeci işgalci TC ordusunun Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye devrimine yönelik başlattığı işgal saldırılarına yönelik güçlerimiz, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında 14 Ekim günü Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde işgalci TC ordusunu hedefleyen eylemler düzenlemiştir” denilerek şu detaylar verildi:

“Saat 16.20’de güçlerimiz, Şehit Botan Tepesi’nde konumlanan işgalci askere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen düşman birliğindeki 1 asker öldürülmüştür.

Saat 17.30’da güçlerimiz, Şehit Şahan Tepesi’nde konumlanan işgalci askerlere yönelik etkili bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yakın mesafeden yoğun ateş altına alındığı bu eylemde, işgalcilere ait birçok mevzii ve silah imha edilirken tespit edilebilen 8 düşman askeri öldürülmüştür.

Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.”

ÇUKURCA’DA ÇATIŞMA

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde de bir çatışma yaşandığını belirten HPG-BİM, “7 Ekim günü Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şifreza alanında, güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışma yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda düşman birliklerine karşı kahramanca savaşan 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır” diye belirtti.

HAVA SALDIRILARI

Açıklamada, “işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlediği” ifade edilerek, saldırıları şöyle aktarıldı:

“14 Ekim günü savaş uçakları saat 12.00’da Gare bölgesine bağlı Gundê Şêx alanını bombalamıştır.

15 Ekim günü (bugün) savaş uçakları, Zap bölgesine bağlı Şehit Rüstem ve Küçük Cilo alanını saat 00.10’da, Karker ve Şikefta Birindara alanlarını ise saat 08.00’da bombalamıştır. Aynı gün saat 05.30 sularında ise Avaşin bölgesine bağlı Werxelê ve Basya alanlarını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”