HPG: Xakurkê şehitlerini saygıyla anıyoruz

Xakurkê'de şehit düşen 5 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, "şehitlerimizin idealleri olan özgürlük mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 22 Haziran’da  şehit düşen gerillaların kimliklerini açıkladı.

HPG açıklaması şöyle:

22 Haziran 2019 tarihinde işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine düzenlediği hava saldırısı sonucunda Faraşin, Ferhat, Gülistan, Levent ve Sımko yoldaşlarımız şehit düşmüştür. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Faraşin Baz
Adı Soyadı: Çiğdem Yiğit
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Hatun - Nuri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Haziran 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Ferhat Kato
Adı Soyadı: Orhan Araç
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Saadet – Celal
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Haziran 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Gülistan Kendal Urfa
Adı Soyadı: Merve Kandar
Doğum Yeri: Osmaniye
Anne - Baba Adı: Zeliha – Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Haziran 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Levent Siverek
Adı Soyadı: Arif Kokşah
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Aliye – Seydo
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Haziran 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Sımko Rojhılat
Adı Soyadı: Bedler Yusufi
Doğum Yeri: Urmiye
Anne - Baba Adı: Caziye – Ferzende
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Haziran 2019 / Xakurkê

Her biri Kürdistan’ın farklı şehirlerinde dünyaya gelmiş, derin yurtseverlikle şekillenmiş ve işgalci TC devletinden hesap sorma temelinde Özgürlük Mücadelesi’ne büyük bir istek ve onurla katılan Faraşin, Ferhat, Gülistan, Levent ve Sımko yoldaşlarımız saflarda bulundukları süre içerisinde kararlı duruşları, mütevazi yaşamları ve emekçi kişilikleri ile her zaman örnek olacak yoldaşlarımız olmuşlardır. İşgalci TC devletinin Xakurkê bölgesine yönelik başlattığı işgal operasyonuna karşı mevziilerde kahramanca savaşmışlardır. Önder Apo’nun ve Kürt halkının özgürlüğü için bir an bile durmadan mücadele eden yoldaşlarımız, bu uğurda fedai kişiliklerini ön plana çıkarmış ve PKK’nin yılmaz direngenliği ile düşmana ağır darbeler vurmuşlardır. Bu fedai şehitlerimizin anılarına sahip çıkmak ve yarattıkları değerleri yaşatmak biz geriye kalan yoldaşların ve yurtsever Kürt gençlerinin yegâne görevi olmaktadır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın değerli aileleri başta olmak üzere, yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin idealleri olan özgürlük mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”