HSM: Şehitler zafer yolumuzu keskinleştiren temel kaynağımızdır!

Mayıs Ayı Şehitleri şahsında tüm devrim şehitlerini saygıyla anan HSM Karargah Komutanlığı, “Şehitlerimiz bizleri yaşatan temel güç kaynağı olmakla beraber, değerlerimiz için hiçbir engel tanımadan amaca yürüme gücünü veren hakikatimizdir” dedi.

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, Mayıs Şehitler Ayı’na ilişkin yazılı açıklama yaptı. Komutanlık, “Partimiz PKK’nin partileşmesinde ve bugüne kadar devam eden görkemli mücadelesinde büyük emek sahibi olan kahraman ve ölümsüz şehitlerimiz temel güç kaynağımız olmuştur. İlk şehidimiz, büyük enternasyonal devrimci önder Haki Karer yoldaşın 18 Mayıs 1977 tarihinde Antep’te yaşanan şehadetiyle anısına bağlılığın bir gereği olarak partileşen PKK, bu temelde yürüttüğü mücadele ile bugünlere kadar uzanan bir şehitler partisi haline gelmiştir. Önder APO’nun “Benim gizli ruhum gibiydi” dediği büyük devrimci Haki Karer yoldaşın anısıyla başlayan bu direniş; Hilvan ve Siverek direnişleri, 1982 büyük zindan direnişi, 15 Ağustos gerilla atılımı, 1990 halk serhildanları ve ulusal diriliş devrimi, kadın özgürlük devriminin başlayıp gelişmesi ve bugünlere kadar uzanan devrimsel hamlelerin hepsi Haki Karer yoldaş ile başlayan kahraman şehitlerimizin anıları ile gerçekleştirilmiştir. Mayıs ayı, içinde ilk komutanımız Mehmet Karasungur yoldaşın da bulunduğu Kürdistan ve Türkiye devrim mücadelesinde birçok devrimci önderin şehadete ulaştığı bir aydır. Bu nedenle partimiz PKK, 18 Mayıs’ı Şehitler Günü, Mayıs ayını da Şehitler Ayı olarak ilan etmiştir” dedi.

HER ŞEHADET HAMLESEL ÇIKIŞLARIN TEMELİNİ OLUŞTURDU

“Her yılın Mayıs ayı; şehitlerin anıldığı, şehide bağlılığın daha da güçlendirildiği, şehitler gerçeği karşısındaki duruşumuzun muhasebesinin yapıldığı, şehitlerin anılarına bağlılığın gereği olarak amaçlarını gerçekleştirme kararının bilendiği bir ay olarak ele alınmaktadır” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bizler de fedai şehitler çizgisinin takipçileri ve onların anılarını mücadelemizde yaşatmanın sözünü vermiş yoldaşları olarak; 43’üncü şehadet yıl dönümünde Haki Karer yoldaş ve Mayıs Ayı Şehitleri şahsında tüm devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor ve amaçlarını başarma sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.

Partimiz PKK, Önder APO’nun büyük emeği ve şehitlerimizin eşsiz kahramanlık destanları ile ortaya çıkan mücadelenin bir sonucu olmuştur. Mücadele dönemlerimizdeki her şehadet partimiz PKK’yi daha da güçlendirmiş, kararlılığını yükseltmiş ve hamlesel çıkışların temelini oluşturmuştur. Her şehit yoldaşın şehadetinde mücadeleyi yükseltmek bir gelenek ve temel bir ilke halini alarak, bugün Özgürlük Mücadelemizi daha da büyütmüştür. Önder APO daha ilk gününde, şehitler hangi gerçeklikler temelinde canlarını ortaya koymuşlarsa, o gerçekliklerin bir bir ortaya konulması ve bu esaslar üzerinde direnişi en amansız koşullarda sürdürürken, bu temel gerçekliği de PKK militan yapısına özümsetmeyi başarmıştır. Önder APO’nun Kürdistan’da uygulanan inkar ve imha sistemine karşı başlattığı isyan bugün, yok sayılan bir halktan milyonlara ulaşmasında ve direnişte önemli bir düzey yakalamasının temelinde eşsiz destansı şehitler gerçeği bulunmaktadır.

ŞEHİTLER AMACA YÜRÜME GÜCÜ VEREN HAKİKATİMİZDİR

Kürdistan halkına en temel değerleri için mücadele etme yolunu gösteren, bunun için her türlü zorluğu göze almayı öğreten ve bunun için en önde yürüyerek mücadele vermeyi temel bir çizgi haline getirerek sergilenen binlerce destansı direnişle Kürdistan halk kahramanlığını yaratan da şehitlerimiz olmuştur. Şehitlerimiz bizleri yaşatan temel güç kaynağı olmakla beraber, değerlerimiz için hiçbir engel tanımadan amaca yürüme gücünü veren hakikatimizdir. Bu hakikati derinden özümseyen ve anlayan Kürdistan halkı, şehitlerini her zaman büyük bir onur ve gururla karşılamış, en yüce mertebelere koyarak anılarına bağlı kalmış ve yeri geldiğinde şehitlerini sahiplenmek için canını da ortaya koymuştur.

Şehitler Partisi PKK öncülüğünde yürüyen Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak şehitlerimizin anılarını, Önderliğimizin büyük İmralı duruşunu ve direnişini, halkımızın kararlı mücadelesini “Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım, Kürdistan’ı Özgürleştirelim Hamlesi” temelinde büyütme kararlılığımız her zamankinden daha fazladır.  Kürdistan Özgürlük Gerillası’nı yeni dönemin yeniden yapılanma ekseninde profesyonel bir düzeye ulaştırarak şehitlerin büyük intikam alma hareketini gerçekleştireceğimizi, şehitler çizgisinin takipçisi olacağımızı, zaferi gerçekleştirme yolunda daha emin adımlarla mücadeleyi her gün daha da büyüterek Özgür Önderlik Özgür Kürdistan yürüyüşümüzü zaferle taçlandırma kararlılığımızı belirtiyor; bu temelde bir kez daha şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anılarına layık bir yaşamın savunuculuğundan taviz vermeden yaşayacağımızın sözünü yineliyoruz.”