GÖRÜNTÜLÜ

İşte Şemdinli’de Türk ordusuna vurulan ağır darbenin sonuçları

Şemdinli’de gerilla güçleri tarafından kuşatmaya alınan Türk askerlerine ağır darbe vuruldu. 47 asker öldürülürken, tüm silahlarına el konuldu.

Türk ordusu 26 Ağustos 2016 tarihinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Merge Ronahi tepesine kapsamlı bir operasyon başlattı. Operasyona operasyonla karşılık veren HPG ve YJA-Star gerillaları, Türk askerlerini alandan püskürttü, çok sayıda silaha el koydu.

Bölgedeki çatışmaları izleyen ANF ekibi, çatışmada yer alan gerillalarla görüştü, operasyonda ele geçen silahların görüntülerini elde etti.

İLK GÜNDE 30 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Muhabirlerimizin bölgeden edindiği bilgilere göre, operasyonun ilk gününde çıkan çatışmada 30 asker öldürüldü. Operasyonun ikinci gününde ise tepeye giren gerillalar askerlerle çatışmaya girdi. Bu çatışmada üç asker öldü. Askerlerin üzerinden üç silah alan Ronahi isimli gerilla şu bilgiyi verdi: ''Operasyonda yer alan askerler çok korktular. En ufak seste panik yapıp kaçıyorlardı. Askerler çok dağınıktı. Yaşadıkları korkuyu ve paniği yüzlerinde, hal ve hareketlerinde görebiliyordum. Kendileri de biliyor, Kürdistan dağlarında yaşayamazlar.’’

Operasyonun ilk iki gününden kırılan Türk ordusuna karşı, gerilla güçleri yeni bir hamle başlattı. Gerillalar sonraki günlerde askerlerin bulunduğu noktalara karşı eylem düzenledi. Gerillalar Ronahi tepesinde bulunan askerlerle saatlerce bomba ve kleşlerle çatıştı. Çatışmada yer alan Senar isimli gerilla o anları şöyle anlatıyor:

ÇOK SAYIDA SİLAH KALDIRILDI

“Arkadaşların gerçekleştirdiği eylemde ondan fazla asker öldü. Birçok asker panik içerisinde can havliyle tepeden kaçtı. Arkadaşlar asker cenazelerinin üzerine giderek birçok cephane aldı. Bu cephaneler arasında, Bir biksi, karnas, iki bomba atar, melez, engerek ve dürbünü, iki dürbün, raxtlar, bataryalar ve askeri malzemeler var” dedi.

...