İsveç'te 'Rojava' ve 'Bakur' komiteleri ortak çalışma yürütecek

İsveç'te Rojava devrimi ile dayanışmak amacıyla çalışma yürüten ”Rojava Komiteleri” ile Kuzey Kürdistan'a yönelik çalışma yapan ”Bakur Komitesi” ortak çalışma yürütme kararı aldı.

Bakur Komitesi'nden Dilan Yıldız, kendilerinin Kuzey Kürdistan, Rojava Komiteleri'nin ise Rojava'ya yönelik dayanışma faaliyetleri yürüttüğünü, farklı komiteler içinde yer almalarına karşın Kürt halkının sorunlarının ve mücadelesinin ortak olduğu için her iki komitenin birlikte çalışmasının daha verimli sonuçlar almasına yol açacağını söyledi.

İlk ortak çalışmayı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ”Uygarlık” adıyla İngilizceye çevrilen kitabın tanıtımı için düzenlenen konferansta yaptıklarını söyleyen Yıldız, önümüzdeki günlerde görevden alınan öğretmenlerle dayanışmak için ”Öğretmenime Dokunma” kampanyası başlatacaklarını, Rojava Komiteleri'nin Kobanê'de okul inşa etme çalışmalarını da bundan böyle birlikte yürüteceklerini ifade etti.

Kobanê direnişi sırasında dayanışmak için ”Rojava Komiteleri”ni kurduklarını hatırlatan Andreas Svensson da, ”Bakur Komitesi esas olarak Kuzey Kürdistan'la dayanışma çalışmalarına ağırlık vermekle birlikte Rojava'yı da destekledi. Bizim açımızdan da aynı şey geçerli. Biz Bakur'daki Özgürlük Hareketi'yle de dayanışma içindeyiz. İki komitenin bir arada Bakur ve Rojava'ya yönelik çalışmaları daha etkili olur. Önümüzdeki dönemde komitelerin adını yeniden belirleyebiliriz” şeklinde konuştu.

Kuzey Kürdistan'da çok yoğun saldırıların sürdüğüne dikkat çeken Svensson, ”Orada yaşananları yerinde izlemek ve İsveç kamuoyuna duyurmak için önümüzdeki günlerde bir gözlemci heyetini Bakur'a yollamayı düşünüyoruz. Öğretmelerin görevden alınmalarına karşı da Bakur Komitesi'yle birlikte kampanya yürüteceğiz” dedi.  

...