Karakoçan Belediye eşbaşkanları tutuklandı

Karakoçan Belediye eşbaşkanları Cennet Ayık ve Burhan Kocaman tutuklandı.

Elazığ'nın Karakoçan ilçesinde aralarında belediye eşbaşkanları Cennet Ayık ile Burhan Kocaman'ın da bulunduğu 13 kişinin adliyedeki işlemleri gece geç saatlerde sona erdi. Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen belediye çalışanlarından 11'i "adli kontrol" şartıyla serbest bırakılırken, eşbaşkanlar Ayık ve Kocaman, "ihale kanununa ve vergi usul kanununa muhalefet", "haksız ekonomik kazanç sağlama", "kamu kurum ve kuruluşu zararına dolandırıcılık", "görevi kötüye kullanmak" iddialarıyla tutuklandı. 

12 saat boyunca Karakoçan Adliyesi önünde bekleyen halk, “Kayyuma geçit yok” sloganları ile belediyelerini kayyuma bırakmayacaklarını kaydetti. Tutuklama kararının verilmesi ardından kitle  Karakoçan Belediyesi önünde toplandı. Belediye önünde konuşan DBP Elazığ İl Eşbaşkanı Mehmet Nafiz Koç, "Birkaç gün önce Elazığ’da yayın yapan iki taraflı yerel gazetede bir haber çıktı. Karakoçan Belediyesi hakkında yalan yanlış manşet atılarak belediyeyi fişlemeye çalıştılar. Ama bugünkü yargılamada yolsuzlukla ilgili hiçbir şey yoktu. Atanan birçok kayyum ile birlikte Karakoçan Belediyesi'ne göz dikildi. Ve kayyum atamak için belli başlı yollar arayarak eş başkanlarımız hakkında tutuklama kararı aldılar. İrademize sahip çıkarak temellerini attıkları Kayyum atamasına izin vermeyeceğiz. Gün birlik ve beraberlik günüdür, gün direnerek kazanma zamanıdır” dedi.

Halkı iradelerine sahip çıkmaya çağıran Koç, "Yarından itibaren saat 12.00’da belediyemize, irademize ve onurumuza sahip çıkmak için bu politikalar kalkana kadar belediyemizde nöbet tutacağız” diye konuştu.

Tutuklanan eşbaşkanlar ise, Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.