Katipler ve memurlar boykot eylemi başlattı

Süleymaniye çevresinde çalışan katipler ve memurlar, maaşlarını alamadıklarından dolayı boykota başladıklarını duyurdular.

Süleymaniye ve çevre ilçelerden gelen katipler, Süleymaniye Katipler Merkez binası önünde basın açıklaması düzenleyerek boykot eylemi kararı aldıklarını ve işleri durdurduklarını açıkladı.

Katip ve memurlar adına yapılan ortak açıklamada, “sunduğumuz tüm taleplerimize ve önerilerimize dair yetkililerden bunun karşılığını bulamadık. Maaşlarımızın attırılması için yapılan tüm isteklere yanıt verilmedi. Bu nedenler boykotumuz, Süleymaniye merkez ile birlikte 21 ilçe ve kasabada oluşan bir bizler sesimizi Kürdistan Bölgesi Başkanı ve diğer yetkililere duyurmaya amaçlıyoruz” denildi.

Yapılan açılamada memur maaşlarının ertelenerek ve geciktirilerek verilmesi gözden geçirilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, 2015 yılına ait maaşların bir banka hesabı açılarak bu hesaba yatırılması da talep edildi. Yaşanan sorunlara çözüm bulunmaması durumunda katip ve memurlar olarak eylemlerine devam edileceği ve işbaşı yapılmayacağı da kaydedildi.

...