Kayıp gerillanın ailesi KDP’den açıklama istiyor

KDP’nin 26 Temmuz’da düzenlediği saldırı ardından kendisinden haber alınamayan HPG gerillası Dijwar Berxwedan’ın ailesi, KDP’den açıklama istiyor.

26 Temmuz günü Güney Kürdistan’ın Xelîfan ilçesine bağlı Bêxme Köyü civarında bir grup gerilla saldırıya maruz kalmıştı.

HPG Basın İrtibat Merkezi 31 Temmuz günü yaptığı yazılı açıklamada, haber alınamayan gerillalar için KDP’den açıklama istemişti.

Gerillalardan Hesekêli Dijwar Berxwedan’ın ailesi de Güney Kürdistan’a giderek çocuklarının akıbetini sormak için Sêmalka sınır kapısına gitti. Gerillanın babası Hesen Şerif Xelef, annesi Roz Weli Xelil ve gerillanın kardeşleri Kawa Hesen Xelef ile Diyar Hesen Xelef, sabah saatlerinde Semalka Kapısı’na hareket etti.

Haber yayına hazırlandığı sırada ailenin Güney Kürdistan’a geçip geçmediği henüz netleşmemişti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerillalara ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

“İlişkimizin kesildiği grup; Xakurkê Eyalet Komutanlığı’mızda görev yürüten Serwer Serhat arkadaşımızın grubudur. Serwer arkadaş yanındaki Dijwar Berxwedan ve Wargeş Çavreş arkadaşlar ile birlikte toplam üç kişilik bir grup olarak arazide yürüyerek yola çıkmıştır. Serwer arkadaş, Bakurê Kurdistan’da çok önemli direniş aşamalarından geçmiş tecrübeli bir komutanımızdır. Eyalet komutanı olarak yeni düzenlenen görev yerine gitmek için Behdînan alanına ulaşmak üzere yoldayken, Xelîfan’a bağlı Bêxme Köyü civarında saldırıya uğradığı tarafımızdan tespit edilmiştir. Ancak olayın sonucu netleştirilememiştir.

Bu arkadaşlarımızın akıbetleri hakkında hala KDP tarafından bize herhangi bir bilgilendirme ulaşmamıştır. Bu konuda KDP’den açıklama beklediğimizi bir kez daha kamuoyuyla paylaşma gereği duyuyor, önemle bildiriyoruz.”