Kayyum geldi hizmetler durdu

HDP’li Hakkari Belediyesi’nin Hakkari halkına yaptığı hizmetler, kayyum atanmasıyla durdu.

Eşbaşkan Cihan Karaman’ın rehin alınmasından sonra kayyum atanan Hakkari Belediyesi, bir kez daha halka kapatılıp karakola dönüştürüldü.

AKP tarafından 2016’da HDP’li Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasıyla birlikte kent harabeye çevrildi. İki yıl gibi kısa bir sürede belediyeyi 207 milyon 733 bin 549 lira borçlandırdı. 2016 ile 2019 yılları arasında hiçbir hizmet yapmayan Hakkari kayyumu, HDP’li Hakkari Belediyesi’nin yaptığı tüm çalışmaları durdurdu, vatandaşın hizmet almasını engelledi. 31 Mart Yerel Seçimlerinde HDP, Hakkari’de yüzde 60 oy oranıyla yeniden belediyeyi aldı. HDP’li Hakkari Belediyesi, kayyumun bıraktığı borçlara rağmen hizmet atağına geçti.

HDP’li Hakkari Belediyesi, yaptığı halk toplantılarıyla şeffaf bir belediyecilik örneği sergiledi, tüm kararlar halkla birlikte alındı. Halkın istekleri ve görüşleri doğrultusunda hizmetler yapıldı. Kent merkezinden 20 km uzaklıkta bulunan 3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylası’ndan su getirerek su sorunu çözdü. Yolları olmayan mahallere yol yapıldığı gibi, hemen tüm yollar asfaltlandı ve kaldırımlara parke taşları düşendi. Özellikle şehir merkezindeki tüm yollara ve çevre yoluna sıcak asfalt dökülerek modern bir hale getirildi. Kayyum döneminde ayda bir toplanan çöpler, günlük olarak toplatıldı. Birçok mahalleye yeni park ve bahçeler yapıldı.

YENİDEN KARAKOLA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Kayyum tarafından karakola dönüştürülen Hakkari Belediyesi, halka açıldı. Hakkari Belediyesi girişinde bulunan arama noktası ve X-Ray cihazı kaldırıldı. Halkla iç içe olan HDP’li Hakkari belediyesi, kısa zaman içinde halkın evi haline geldi. Özellikle kayyum döneminde kadınların hiç uğramadığı belediye hizmet binasına, HDP’li belediye döneminde kadınlar sorunlarını eşbaşkanlara iletebilme imkanına kavuştu.

Eşbaşkan Cihan Karaman’ın, 15 Ekim günü gözaltına alınması ve tutuklanmasından sonra yerine kayyum atandı. Kayyum atanmasından sonra Hakkari Belediyesi, bir kez daha karakola dönüştürüldü.

BELEDİYE SİTESİNİ BİLE KAPATTI

HDP’li Hakkari Belediyesi’nin hizmetlerinin paylaşıldığı ve hemen hemen her gün yüzlerce vatandaşın ziyaret ettiği internet sitesi, kayyum tarafından kapatılarak çalışmalar halktan gizlenmeye başlandı.

Halk, kayyumun kendilerinde korktuğunu ve belediyeyi yeniden karakola çevirdiğini söyledi. HDP döneminde güzel hizmetlerin yapıldığını belirten halk, kayyumla birlikte tüm çalışmaların durduğunu, belediyenin tüm kaynaklarının yeniden AKP’li işbirlikçilere peşkeş çekileceğini aktardı.