KCK, Êzî Bayramını kutladı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Êzidî halkının Êzî bayramını kutladı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Êzî  Bayramı vesilesiyle yazılı bir açıklama yayımladı.

KCK’nin Êzî Bayramı mesajı şöyle:

‘’Êzidî halkımızın Êzî Bayramını kutluyor; Êzidî halkımızın bundan sonraki bayramlarını özerk Êzidîxan’da kutlamalarını diliyoruz.

Êzidî halkımız binlerce yıldır bu bayramları kutlayarak kendilerini var edip bugünlere getirdiği gibi, insanlığın kök hücresi olan temel değerleri de yaşatmışlardır. Êzidî halkımızın kültürel ve inançsal değerleri tüm insanlığın kök değerleridir. Bu açıdan bu bayramlar sadece Êzidîler için değil, tüm insanlık için değerlidir.

Êzidîler 2014 3 Ağustos’unda 74. Fermana uğradılar. Êzidî halkımız insanlık dışı çeteler tarafından tarihten silinmek istendi. Ancak Êzidî halkımız için her zaman duyarlı olan gerillalarımız 12 fedaisiyle çetelere dur diyerek Êzidî halkımızın soykırıma uğramasını engellemiştir. Böylece tüm insanlık bir soykırım utancından kurtarılmıştır.

Önder Apo, Êzidî halkımızın özgür ve demokratik yaşama kavuşması için her zaman yüksek bir duyarlılıkla büyük çaba harcamıştır. İmralı zindanının zor koşullarında bile sürekli Êzidî halkımızın sahiplenilmesi ve korunması yönünde talimat vermiştir. Önder Apo'nun Êzidîler konusundaki bu hassasiyeti hareketimiz ve gerillalarımız için her zaman yerine getirilmesi gereken bir emir niteliğindedir. Êzidî halkımızın demokratik özerkliğe kavuşması, bir daha fermanlarla karşılaşmaması için öz savunma gücünü oluşturması tarihin bize yüklediği bir sorumluluk ve Önder Apo'nun verdiği bir emirdir. Bu açıdan Êzidî halkımızın bundan sonraki bayramları özgür ve demokratik Êzidîxan’da kutlaması için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Êzidîlerin demokratik özerklik mücadelelerinde her zaman yanlarında olacağız.

Êzidî bayramı, tarihin en eski bayramlarındandır. Tarihin en eski bayramı olmak, insanlığın en temel değerlerini taşımaktır. Êzidî halkımız bu nitelikteki bayramlarını her zaman daha örgütlü, daha coşkulu kutlamalı, tüm yaşamlarını bu bayramların güzel değerleriyle sürdürmelidirler.

Bayramlar, Êzidî halkımızın var olma değerleridir. Bu temelde Êzidî halkımızın yüz yıllar, bin yıllar boyu özgür vatanda Êzî Bayramlarını kutlamalarını ve bir kez daha fermanların olmayacağı, Êzidîlerin insanlığın en temel değerleri olarak kabul göreceği demokratik Ortadoğu ve demokratik insanlığın gerçekleşmesini diliyoruz.’’