KCK: Direnişi selamlıyoruz, Efrin zaferini şimdiden kutluyoruz

Efrin’deki tarihi direnişi tüm insanlığın direnişi olarak selamlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Efrin halkını ve yurtlarını savunan savaşçıları selamladı.

Efrin’e yönelik işgal saldırıları hakkında yazılı açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, ‘’DAİŞ ne ise Efrîn’e saldıran AKP-MHP faşizmi ve işbirlikçisi çeteleri de odur’’ dedi.

Efrin zaferinin Türkiye halklarının özgür yaşamı için de tarihi bir fırsat olacağını belirten KCK, herkesi bu direnişe sahip çıkmaya çağırdı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında, tüm Kürt halkına da önemli mesajlar verildi.

KCK açıklamasının tamamı şöyle:

‘’AKP-MHP faşist iktidarı insanlık dışı çeteleri de arkasına alarak Efrîn’i işgal harekatı başlatmıştır. Bu saldırıyla Suriye ve Ortadoğu açısından bir demokrasi vahası olan Efrîn işgal edilerek Kürtsüzleştirilmek ve insanlık dışı çeteler yerleştirilmek istenmektedir. AKP-MHP iktidarı Kürt düşmanlığını bir kez daha ortaya koymuştur. Bu işgal harekatıyla AKP-MHP faşizmi kendi şahsında Ortadoğu gericiliğini ayakta tutmak ve beslemek istemektedir. Türk ordusu sadece kara harekatıyla bozguna uğrayacağını bildiğinden kirli pazarlıklar sonucu Suriye hava sahasını kullanarak işgal harekatını başlatmıştır. Bir şehre dünyada hiçbir savaşta görülmemiş düzeyde yüze yakın uçak kullanılarak saldırılmıştır. Ancak bu faşist işgal saldırısı Efrîn halkı ve fedai güçleri tarafından tarihi bir direnişle karşılanmıştır. Efrîn saldırısı, AKP-MHP faşist iktidarı şahsında Türk devletinin insanlık dışı karakterini ortaya koyarken, demokratik toplum gücüne sahip bir halkın da nasıl direneceğini kanıtlamıştır. Efrîn halkı demokrasi ve özgürlük tutkusunun verdiği coşkuyla fedai kızları ve erkekleriyle birlikte işgalci güçlere ‘No Pasaran’ demişlerdir. 6 gündür yapılan tüm saldırıları kırmışlardır. Yurtlarını, demokrasilerini savunan Efrîn halkını ve fedai direnişçilerini saygıyla selamlıyoruz. Tarihin en haklı savaşında gerçekleştirecekleri zaferi şimdiden kutluyoruz.

DAÎŞ NE İSE EFRİN’E SALDIRAN AKP-MHP FAŞİZMİ DE ODUR

Efrîn direnişi, tüm Suriyelilerin ve Ortadoğu halklarının direnişidir, tüm insanlığın direnişidir. DAİŞ ne ise Efrîn’e saldıran AKP-MHP faşizmi ve işbirlikçisi çeteleri de odur. Tüm dünya halkları ve demokratik güçler Kobanê’de DAİŞ’in amacı neydiyse Efrîn’de AKP-MHP faşist iktidarının amacının da o olduğunu görerek Efrîn halkının tarihi direnişi etrafında birleşmişlerdir. Devletlerin tutumu ne kadar çıkarcı ve insanlık dışı saldırıyı cesaretlendirici olursa olsun, halklar tutumlarını Efrîn direnişinden yana koymuşlardır. Bu tutumlarından dolayı demokratik insanlığı ve dünya halklarını selamlıyoruz. Efrîn etrafında halkların vicdanı, özgürlük ve demokrasi tutkusunun birleşmesi insanlığın faşizme geçit vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Efrîn etrafında insanlığın özgürlük ve demokrasi birikimi bir kez daha ayağa kalkmaktadır. Sol, sosyalist, demokrat, ekolojik, feminist, barışçı ve emekten yana olan tüm kesimler bu duruşlarını daha örgütlü ve etkili hale getirerek Efrîn direnişini zafere götürecek bir dayanışma ve mücadele gücü ortaya çıkarmalıdırlar. AKP-MHP faşizmi yenildiğinde Ortadoğu'dan başlamak üzere bir özgürlük ve demokratik rüzgarı dalga dalga tüm dünyaya yayılacaktır.

EFRİN ZAFERİ TÜRKİYE HALKLARI İÇİN DE TARİHİ BİR FIRSAT OLACAK

Bu direniş Türkiye halklarının özgür ve demokratik yaşama kavuşması için de tarihi bir fırsattır. CHP’nin de dahil olduğu bu demokrasi ve özgürlük düşmanı faşist iktidar Efrîn’de yenildiğinde Türkiye'de demokrasi ve özgürlük önündeki engeller yıkılacak, Türkiye halklarının kardeşliği içinde özgür ve demokratik yaşama kavuşacaklardır. Bu açıdan AKP-MHP faşizminin ağır saldırılarına, CHP’nin demokrasi ve özgürlük karşıtı tutumuna karşı koyan demokrasi güçlerini selamlıyor, geleceğin Türkiye’sinin bu onurlu ve cesaretli duruşlarla kurulacağına inanıyor, zorlu mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.

KÜRT HALKINA ÇAĞRI

Kürt halkı Efrîn işgali şahsında Türk devletinin Kürt düşmanlığında öncü olduğunu bir kez daha görmüştür. Kürt düşmanlığında öncü olan Türkiye'de faşizm yenilgiye uğratılmadan Kürdistan'ın hiçbir parçasında özgür ve demokratik yaşamın güvencede olmayacağı gözler önüne serilmiştir. Bu çerçevede Efrîn direnişi şahsında Kürdistan'ın tüm parçalarındaki ve yurtdışındaki Kürtleri kapsayan biçimde Kürt halkının birliği, ortak duruşu ve ortak mücadelesi ortaya çıkmıştır. Kürdistan'ın tüm parçalarındaki ve Avrupa’daki halkımızı da bu duruşlarından dolayı kutluyor, Kürtlerin birliği ve ortak mücadelesi temelinde özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu’nun mutlaka gerçekleşeceği inancımızı bir kez daha vurguluyoruz. Bu temelde tüm Kürdistan halkını bulundukları yerlerde Efrîn direnişi etrafında mücadelelerini daha da yükseltmeye çağırıyoruz.

Efrîn direnişi kazanacak, AKP-MHP faşizmi yenilecek; Suriye ve Ortadoğu halkları özgü ve demokratik yaşama kavuşturulacaktır.’’