KCK: Kasım yoldaş bütün görevlere devrimci sorumlulukla yaklaştı

PKK MK üyesi Kasım Engin’in şehit olmasına ilişkin açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Onun için Fırat’ın batısında Kürtlüğü var etmek ve Kürdistan'ı özgürleştirmek kutsal bir görev olmuştur” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kasım Engin’in (İsmail Nazlıkul) yaşamının 35 yılını Kürt halkının özgürlük mücadelesine adadığını belirtti.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında şunları dile getirdi: “Yaşamının 35 yılını Kürt halkının özgürlük mücadelesine adamış Kasım Engin (İsmail Nazlıkul) yoldaş Türk devletinin uçak saldırısı sonucu şehit düşmüştür. PKK Merkez Komite üyeliği, KCK Yürütme Konseyi üyeliği, başta Tolhıldan Eyaleti ve Botan olmak üzere birçok alanda gerilla komutanlığı yapan Kasım Engin yoldaşın uğrunda mücadele ettiği Özgür Kürdistan ve Demokratik Ortadoğu mutlaka gerçekleştirilecektir.

HER ZAMAN APOCU FEDAİ BİR MİLİTAN OLDU

Kasım yoldaş, aldığı görevleri sarsılmaz bir kararlılık, bilinç, büyük coşku, heyecan ve tempo ile yerine getiren Apocu fedai bir militan olarak her zaman özgürlük mücadelesinde yaşatılacaktır.

MUSTAFA YÖNDEM, BESÊ ANUŞ, ENGİN SİNCARLARIN ÖZGÜRLÜK TUTKUSUNU EN YÜKSEK DÜZEYDE TUTTU

Kasım yoldaş, sömürgeci soykırımcı Türk devleti tarafından yoğun bir asimilasyona tabi tutulmuş ve yurtlarından savrulmuş Fırat’ın batısındaki Kürt halkının evladı olarak sömürgeciliğe karşı mücadelesini büyük bir öfke ile yürütmüştür. Fırat’ın batısının asimilasyona, soykırıma uğratılmasını, halkının topraklarından Türkiye'nin metropolleri ve başta Avrupa olmak üzere dünyanın her yerine göçertilmesini her zaman yüreğinde bir acı olarak hissetmiştir. Onun için Fırat’ın batısında Kürtlüğü var etmek ve Kürdistan'ı özgürleştirmek kutsal bir görev olmuştur. Tüm görevlerini kutsal gördüğü amaçlarını yerine getirme sorumluluğuyla hareket etmiştir. Bu yönüyle Mustafa Yöndemlerin, Battal Evsanların, Hasan Vuralların, Şıxo Dirliklerin, Engin Sincarların, Şiyar Amanosların, Atakan Mahirlerin, Besê Anuşların, Nucanların, Nudemlerin özgürlük ve özgür vatan tutkusunu en yüksek düzeyde tutma çabası içinde olmuştur.

Türkçe bilmeyen atalarının ve analarının çocuklarının, torunlarının asimile edilmesi ve ana dilinden uzaklaştırılmasına büyük bir öfke duyarak tüm yaşamın da Kürtçe konuşan ve bulunduğu ortamda Kürtçe konuşmayı teşvik eden örnek bir yoldaş olarak da mücadelemizde hep anılacaktır.

ASİMİLASYONA KARŞI KÜRT TARİH ÇALIŞMASI YÜRÜTTÜ

Fırat’ın batısında Kürtçenin asimile edilmesi ve Kürtlüğün ortadan kaldırılmasına inat Kürt tarih çalışmasını entelektüel özelliğinin temeli haline getirmiştir. Kürt tarihinin ayrıntılarına hakim olma çabası göstererek Kürt tarih bilincini geliştirmede üzerine düşen rolü oynamaya çalışmıştır. Tüm Kürt halkı, gençleri ve kadınları açısından tarihi sevdirme yönündeki çabaları da hiç unutulmayacaktır.

Türk devletinin Kürtler üzerinde yürüttüğü soykırım politikalarına, Kürdistan'ı ve Kürtleri parçalama oyunlarına karşı da her zaman Kürdistan'ın 4 parçasında ortak ruhu yaratma yönünde ulusal, toplumsal, tarihsel bilinç geliştirme yönünde çaba göstermiştir. Kürdistan’da işbirlikçilik ve ihanetin tarihsel temellerini ortaya koyarak ihanet ve işbirlikçiliğin Kürdistan’daki zemininin ortadan kaldırılmasını özgürlük ve demokrasi mücadelesi için çok önemli görmüştür. Bu temelde de ulusal birlik ruhunun gelişmesi için düşünmüş, yazmış ve tutum ortaya koymuştur.

GERİLLA İÇİNDE HEM SAVAŞÇI HEM DE KOMUTAN OLARAK YERİNİ ALDI

Kürt halkının özgürlük mücadelesini geliştirmede gerillanın önemini bildiğinden gerilla içinde hem savaşçı hem de komutan olarak yerini almış, gerilla mücadelesinin gelişmesinde de rolünü oynamıştır. Son yıllarda esas olarak ideolojik ve örgütsel çalışmalarda yer alsa da ihtiyaç duyulduğu her anda gerilla birliklerinin başına geçmiş, komutanlık yapmıştır.

Kasım yoldaş Özgürlük Hareketimizin içinde eğitim çalışmalarına aktif katıldığı gibi hem HPG basınında hem de genel basında sorumluluklar alarak gençlerin, kadınların ve halkımızın Önderlik çizgisinde bilinçlenmesinde ve özgürlük mücadelemizin doğru tanınmasında ve tanıtılmasında da büyük emeklerin sahibi olmuştur.

BÜTÜN GÖREVLERİNE BÜYÜK BİR SORUMLULUKLA YAKLAŞTI

Yürütme Konseyi görevini yaparken de her zaman sorumlu yaklaşmış, kendisine verilen görevleri en iyi biçimde heyecan, coşku ve yoğun tempo ile yerine getirmiştir.

Kasım yoldaşın şehadeti özgürlük mücadelemizde kararlılığı, mutlaka başarma iradesini daha da güçlendirmiştir. Kasım yoldaşın da katıldığı şehadetler ordusu halkımızın özgürlük ve demokrasi mücadelesini o kadar köklü ve yenilmez kılmıştır ki, başta gençler ve kadınlar olmak üzere halkımız bu mücadeleyi ısrarla ve kararlıca sürdürerek Kürdistan'ı özgür ve demokratik yaşamın hakim olduğu, insanlığın yüzünü döndüğü Güneş Ülkesi haline getirecektir.

Gençleri, kadınları ve tüm halkımızı şehitlerine bağlılık temelinde Kürt halkını soykırıma uğratmak isteyen Kürt düşmanı faşist güçlere karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”