YENİLENDİ

KDP Öcalan’a özgürlük mitingini engelledi

KDP asayişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmek amacıyla yapılacak miting için Hewler’e girmek isteyen kitleyi engelliyor.

Güney Kürdistan'ın Süleymaniye, Kerkük, Germiyan, Şarezor, Raperin alanlarından gelen halk Kerkük’te bir araya gelerek Hewler’e giden yol üzerinde Maxmur’dan gelen kitleyle birleştikten sonra yeniden Hewler’e doğru yola çıktı.

Ancak Hewler girişindeki Pirde asayişinde şehre girmeye çalışan kitle KDP asayiş güçleri tarafından engellendi.

Kitle adına KDP asayiş yetkilileriyle yapılan görüşmelerden sonra, asayişin 30 kişi dışında kitlenin geçişine izin vermeyeceğini söylemesi üzerine kitle yolu gidiş gelişlere kapatarak oturma eylemine geçti.

Asayişin engellemesine ilişkin ANF’ye konuşan RJAK üyesi Nazenin Mıhemmed Ali, KDP’nin mitingi engellemesini Türk devletinin Öcalan’a dönük tecrit politikasına destek olduğunu söyleyerek “Biz şu anda oturma eylemimize devam edeceğiz. Asayiş askeri araçlar ve dozerlerle yolu keserek geçişimize izin vermiyor. Ancak biz her fırsatta Hewler’e girmeye çalışacağız” dedi.

Ayrıca Eynkawa köprüsünde toplanan kitle 60 metre caddesinde yürüyüşe başladı. Yürüyüş başlamadan önce kitleye saldıran asayiş güçleri miting için getirilen ses cihazları bazı pankartlara el koyduğu ve iki göstericiyi de yaraladığı öğrenildi.