Kızıltepe'de kayyum gasbı protesto edildi

HDP'li Kızıltepe Belediyesi'nin gasp edilmesi, milletvekilleri ve ilçe halkı tarafından protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Mardin’in Kızıltepe Belediyesi'nin gasp edilmesine karşı başlayan protestolar bugün de sürdü. Aralarında, HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay, yerine gasp edilen Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz'ın da bulunduğu çok sayıda kişi, Özgürlük Meydanı'nda bir araya gelerek açıklama yapmak istedi. Ancak, bölgeyi ablukaya alan polisler, Valiliğin eylem ve etkinliklere getirdiği "yasak" kararı gerekçesiyle açıklamaya engel oldu.
 
Bunun üzerine açıklama parti binası önünde yapıldı.
 
‘HİÇBİR MEŞRULUĞU YOK; DİMDİK AYAKTAYIZ!'
 
HDP'li Günay, aynı zamanda Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu olan Vali Mustafa Yaman tarafından konulan "yasağa" tepki gösterdi. Günay, "Hakikatin sesini bastırmaya çalışıyorlar. Gerçekleri gizlemeye çalışıyorlar. Partimize ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar bizler dimdik ayaktayız.  Yılmayacağız ve mücadele edeceğiz” dedi.
 
Kayyum atandığına dair kararın tebliğ edilmediğini ve tebliğ edilmeyen kararların hükümsüz olduğunu vurgulayan Günay,  şunları söyledi:

“Kayyumun tebliği dahi yapılsa hükümsüzdür. Meşru değildir. Atanmış bir memurdur. Seçilmişlerin olduğu yerde atanmış bir memurun hiçbir şekilde meşruiyeti yoktur.

Kayyumun gasp ve talan olduğunu, bu halka hizmet yapılsın diye gönderilen ödeneğin kendi yandaşlarına peşkeş çektiğini hepimiz gördük. Şimdi tekrardan kentlerimiz kayyumlarla yönetilmeye çalışılıyor. Bu, 'biz yeniden gasp edeceğiz, çalacağız, çırpacağız ve yandaşlarımızı yeniden zengin edeceğiz' demektir.”