KJK soykırımı durdurmak için kesintisiz direnişe çağırdı

KJK Koordinasyonu, Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı, kesintisiz direnişe çağırdı.

KJK Koordinasyonu, 1 Kasım Dünya Kobanê ile Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, özellikle kadınları kesintisiz direnişe çağırdı.

Kürt halkının Türk devleti tarafından katledilen sivilleri unutmayacağını belirten KJK, AKP ve MHP zihniyetinin kaybedeceğini vurguladı.

KJK’nin açıklaması şöyle:

“Faşizm, sömürgecilik ve en gaddarlaşmış yüzü olan soykırımcı zihniyet 21. yüz yılda bir kez daha özgürlük ve onurlu bir yaşam için direnen Kürtler ve halklar karşısında yeniden hortlatılmaktadır. Temmuz Rojava devrimiyle işgal ve soykırımcı zihniyete karşı, asrın direnişini üstlenen yiğit Kürt kadını, gençleri, anaları ve Kürdistani halklar çağımızın direnen insanlığın vicdanı ve umudu olmuştur.

2014’te Kobanê de Türk faşizmi tarafından desteklenen DAİŞ’e karşı doksan günü aşkın amansız bir irade ortaya koyan Kürt kadını, erkeği ve halkı, dünya insanlığı için bir umut, onur ve sembol oldu. Yediden yetmişe herkese ve kesime ses olan, umut ve inanca dönüşen bu direniş milyonların yüreğinde yer edindi. Kürdistani ve dünya halklarından bir çok kesimi bir araya getirdi. Faşizme ve işgalci zihniyete karşı ortak mücadele ve halkların dayanışmasına yol açtı. Dayanışma, ortak mücadele, kadın özgürlüğü ve insani değerlerin egemen güçler tarafından neredeyse anlamsızlaştırıldığı bir çağda, bu değerlerin bir kez daha insanlığın vicdanında yeşermesine vesile oldu. 1 Kasım Dünya Kobanê ile Dayanışma Günü böyle bir direniş ve umudun sonucu milyonlarca insanın katılımıyla asra damgasını vuran kadın öncüllüğünde halkların, kadın devrimine dönüştü. Anlamlıdır çünkü bizleri büyütüyor, özgürlük umudunu dalga dalga yayıyor ve halkların bir arada kardeşçe yaşamasının salt bir slogandan ibaret olmadığının somut haline dönüşüyor. Türk işgalci devletinin desteğiyle Kobanê’ye saldıran DAİŞ çetelerinin yerle bir ettiği kentin halkların ve kadınların dayanışmasıyla kısa bir sürede demokratik, kendi öz iradesiyle kendini yöneten ve bütün farklı etnik inanç yapılarının bir arada yaşadığı bir kente dönüşmesi buna en iyi örnektir. Kadınların ülkesi haline gelen Kobanê, ve bugünde Rojava’nın tümü kadınların ülkesi haline dönüşmüştür. Çünkü her halktan kadınların ülkesidir, Bakur-Rojhılat Suriye devrimi.

Rojava’ya işgal savaşıyla, Türk devleti tüm imkanlarını kullanarak Kürtleri soykırıma uğratmayı amaçlamaktadır. 21. yüzyılda tarihte eşi benzeri görülmemiş ahlaksız bir savaşla ve politika ile soykırımcı zihniyet tüm savaş suçlarını işleyerek bu amaçlarına ulaşmak istemektedirler. Bunu da kadın, çocuk, yaşlı demeden her şeyi yıkıp yerle bir eden teknik katliam araçlarıyla yapmaktadır. Uluslararası komplonun yıl dönümü olan 9 Ekim gününe denk getirilen Rojava’ya işgal saldırısı Faşist TC ve DAİŞ ortaklığına karşı, bu gün Rojava da insanlık adına soykırım ve işgale karşı asrın direniş sorumluluğunu üstlenen yiğit Kürt evlatları ve halkının yarattığı umut ve dayanışma faşizmin yüreğine saplanan en büyük korkuyu salmıştır.

Halkları farklı kesimleri öz varlıklarıyla kucaklayan ve savunan bu iradi duruş, insanlığa büyük bir özgürlük umudu olurken egemen güçlere korkunun kaynağına dönüştü. Bu nedenle tam da Dünya Kobanê İle Dayanışma Günü’nün yakınlaştığı bir tarihte özelde Kürtlere ve bir bütün Kuzey Doğu Suriye halklarına karşı soykırım siyasetinin başta Serêkaniyê’de ve Girê Sipî başta olmak üzere dayatılması bu korkunun bir sonucudur. Kürtlere karşı soykırım savaşıyla kendisine temel strateji olarak hedef yapmış bir Kürt düşmanı olan Erdoğan’ın soykırımcı zihniyeti kaybedecektir. Bu vesile ile 2 kasım dünya Rojava günü olarak ilan edilmesini selamlıyor, dayanışma ve direnişe katılmaya , halkların ve kadın devrimini korumaya çağırıyoruz.

Tarih tekerrürden ibaret değildir. Kendi varlığına saygı duyan ve bu uğurda gerektiğinde en ağır bedeli ödemeyi göze alanlar en olmaz denilen durumda tarihin gidişatını halkların devrimine dönüşen ve bugünde büyük bir insanlık umudu olmuştur. Artık bir Kadın devrimi vardır. işte binlerce şehit, yine bugün komutan Ş. Zin Kobanê Cenga Rojava’da, onur direnişine öncülük ederek tarih yazdıkları gibi. Halkın, halkların, özgürlüğe sevdalı kadınların gösterdiği irade ve kararlılık sonuç almada her zaman belirleyici olmuştur.

Bu vesile ile Kobanê’de ve Rojava’da kahramanca direnen ve insanlığın yüreğinde taht kuran yiğit kadınları ve Kürt evlatlarını bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Uğrunda canını feda ettikleri özgür yaşamın Sadece Kuzey Doğu Suriye toprağıyla sınırlı kalmadığını, dünyanın dört bir yanında milyonlarca yürekle buluştuğunun gurur ve destanın tek sahibidirler. Dünyanın dört bir yanında Rojava devrimini koruyacağız. DAİŞ ordusuna teslim etmeyeceğiz, inancıyla ayağa kalkmış halkları, kadınları bir kez daha selamlıyoruz. Dünya insanlık tarihi var oldukça katliamcı DAİŞ çetelerine karşı çelikten iradeyle karşı duran YPJ’li kadınların direniş duruşları tüm dünyadaki kadınlara büyük bir ilham kaynağı olmuştur.

Birlikte savaştık, birlikte Kadın devrimini savunacağız ruhuyla alanlarda olmanın kararlılığını kutluyoruz. Dünyanın her yerinde kadınların yürekleri Rojava devrimiyle buluşmaktadır. Bu gün Rojava’nın onur direnişinde Ş. Zin Kobanê, Ş. Amaraların, Hevrin Xelef, Akide ananın hesabını örgütlü kadın duruşuyla, misliyle sorulacaktır. Yine Çiçek Kobanê, çeteler yaralı olarak esir almışlardır. İşte Çiçek Kobanê gibi Kürt kızlarını ve evlatlarını saygıyla hatırlayacak ve hesabını büyük soracaktır. İşgalci Türk devletinin gaspçı, tecavüzcülerden devşirdiği çetelerle birlikte Kuzey ve doğu Suriye halklarına yönelik işgal savaşıyla Serekanê’de, Girê Sipî’de ve tüm Rojava’ya soykırımı dayatmaktadır. Bu faşist zihniyet karşında; onur savaşını yürüten QSD, YPJ, YPG’liler 22 gündür büyük direniş ve özgürlük ruhuyla savaşmaktadırlar.

Bu onur savaşında yüzlerce sivil insanımız katledilmiştir. Hevrin Xelef, Axide anayı Rojava halkımız ve halklar unutmayacaktır. Halkımızın onur direnişi mutlaka kazanacaktır. Önder Apo’nun özgürlük çizgisi kazanacaktır. Kaybeden AKP-MHP zihniyetinin çete ordusudur. Kazanan halklar ve kadınların öncülüğünde Ortadoğu kadın devrimi olacaktır. Kazanan Kürt halkıdır. Halkların ve kadınların direnişiyle Kaybedecek emperyalistlerin kirli planları ve hesapları olacaktır. ROJAVA İŞGALİNİ VE SOYKIRIMI DURDURMAK İÇİN KESİNTİSİZ KADINLAR AYAĞA KALKMALIDIR!”