KNK ve PADÊ'den Cejna Êzî mesajı

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) ve Êzidî Demokratik ve Özgürlük Partisi (PADÊ) yayınladıkları mesajla Cejna Êzî’yi (Êzidî Bayramı) kutladı.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Êzî bayramını yazılı bir mesaj ile kutladı. KNK mesajında şöyle denildi:

‘KATLİAMLARA İNAT ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ VERİLİYOR’

“Êzî Bayramı’nı başta Êzidî halkına olmak üzere tüm Kürdistan halkına kutluyor, barış ve özgürlüğe vesile olmasını diliyoruz. Bayram bütün toplumlarda kutsal bir yeri var. Cejna Êzî de tarihi bir öneme sahiptir. Bayramda insanlar tarihlerini, kendilerini buluyorlar. Êzidî halkının yaşadığı katliamlara inat bugün özgürlük için mücadele veren bir durumda. Tarihi bir süreçte Êzidîlerin kutsal bayramını değerli buluyoruz. Êzidî halkı da bu değerlerine, bayramlarına sahip çıktığı için önemlidir.”

‘MÜCADELEYİ BÜYÜTME SÖZÜ’

Êzidî Demokratik ve Özgürlük Partisi (PADÊ)’nin mesajında ise şöyle denildi:

“Dört parça Kürdistan’daki Êzidîlerin, Irak, dünya, Önder Apo ve bütün şehit ailelerine kutluyoruz. Umut ediyoruz ki bayram kaçırılan, esir düşürülen herkesin özgürlüğüne vesile olur. PADE olarak mücadeleyi büyütme ve daha iyi çalışma sözü veriyoruz. Tüm çabalarımız Êzidî halkımız için olacak. Halkımıza karşı her türlü yanlışa karşı duracağız. Bütün genç kadın ve erkeklere çağrıda bulunuyoruz, görevlerini yerine getirme ve YBŞ, YJŞ saflarına katılmaya çağırıyoruz.”