Kobanê Davası kararı Mêrdîn’de protesto edildi

Mêrdîn’de Kobanê Davası’nda siyasetçilere verilen hapis kararının protesto edildiği açıklamada konuşan DEM Parti Mêrdîn İl Eşbaşkanı Mehmet Mihdi Tunç, “Kararı tanımıyoruz. Boyun eğmeyeceğiz” dedi.

KOBANÊ DAVASI KARARI PROTESTO EDİLİYOR

Kobanê Davası’nda siyasetçilere verilen yüzlerce yıl hapis kararı, Mêrdîn merkez ve ilçelerinde protesto edildi.

DEM Parti il binası ile ilçe binaları önünde yapılan açıklamalara çok sayıda kişi katıldı. 

İl binası önünde açıklama yapan İl Eşbaşkanı Mehmet Mihdi Tunç, kararı kınadıklarını ve tanımadıklarını belirterek, "Eğer sen DAİŞ isen çık meydana DAİŞ olduğunu itiraf et. Eğer sen DAİŞ değilsen demokratik bir ülkede ne yapılması gerekiyorsa onun gereklerini yerine getir" diye seslendi.

DAİŞ DEĞİL HALK KAZANACAK

Kararın insanlık adına utanç verici olduğunu ve tanımadıklarını kaydeden Tunç, "Kobanê, Kürtlerin onurudur. Kobanê Davası Kürtlerin davasıdır. Kobanê Davası demokrasi davasıdır, bu dava özgürlük davasıdır. Bu dava AKP ve MHP'yi de gönderecek. Bu dava tarihe kara bir leke olarak yazılacak. Burası Ortadoğu ve burada DAİŞ değil halk kazanacak. Bizler Seyit Rıza gibi Şex Saîd gibi boyun eğmeyeceğiz. Bizler asla boyun eğmeyeceğiz" dedi. 

POLİSTEN ENGELLEME GİRİŞİMİ

Açıklama devam ederken Mardin Valiliği kentte 4 günlük eylem ve etkinlik yasağı kararı aldı. Bunun üzerine polisler açıklamayı engellemek isterken, kitle ile polisler arasında tartışma yaşandı. Polislerin engelleme girişimine kitle "Direne direne kazanacağız" ve "Bijî berxwedana Kobanê" sloganıyla karşılık verdi.

Polisin geri çekilmesinin ardından açıklamaya devam eden Tunç, "Burada bir açıklama yapmamıza dahi tahammül etmiyorlar. Bizler boyun eğmeyeceğiz. Bu hukuksuzluğu da tanımıyoruz" dedi.