Komalên Ciwan her yeri direniş alanına çevirmeye çağırdı

Gençlik hareketin Komalên Ciwan, Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı gençleri bulundukları her yeri direniş alanına çevirmeye çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan Komalên Ciwan Koordinasyonu, “Faşist-sömürgeci-soykırımcı Türk işgal devletinin, Kürdistan Halklarına karşı başlatmış olduğu, topyekûn savaş konsepti temelinde Rojava’yı işgale karşı; özelde tüm Kürdistan gençliğini, genelde bütün devrimci, demokrat, yurtsever, sosyalist, enternasyonalist kısacası onurlu, şerefli, özgür ve insanca yaşamdan yana olan bütün gençleri seferberlik çağrısıyla dört parça Kürdistan ve Dünyanın her tarafında harekete geçen, ağaya kalkan halkımızın ve dostlarının topyekûn ve görkemli mücadele esaslı direnişine öncülük sorumluluğuyla ‘Serî Hilde’ ruhuyla harekete geçmeye ve bulunduğu her yeri direniş alanına çevirmeye çağırıyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Yeminli faşist-soykırımcı Kürt düşmanı TC ve günümüz faşist bloğu AKP-MHP ve onun özel şefi Tayip Erdoğan Kürdistan da faşizan bir işgalle; özgür, onurlu ve direnen Kürtleri ve Kürdistan halklarını yok etmek amacıyla topyekûn bir imha ve soykırım saldırısındadır.

Bütün gücünü kullanarak alçalmış her soysuzdan oluşturduğu soysuz çetesiyle aldığı en aşağılık desteklerle seferber ederek Kürdistan da en alçakça bir soykırım uygulamaya çalışmaktadır.

Türkiye ve halklarının bütün imkânlarını harcayarak faşist blokla oluşturduğu bu soysuzlar çetesiyle Kürtlük ve Kürdistan adına tarihsel ve güncel olarak canlı cansız her değere saldırmaktadır.

Onlarca yıldır süren görkemli ve Onurlu direnişimiz karşısında her yönüyle kaybeden bu faşistlerin son demlerini yaşadığı gün gibi ortadadır. Topyekûn imha ve soykırım saldırısını kırmanın, yenilgiye uğratmanın ve zaferi bütün halklara müjdelemenin tam zamanıdır.

Faşist AKP-MHP ve onun özel şefi Tayip Erdoğan tarafından 9 Ekim’de Rojava Kürdistan’ına başlatılan ve tüm halkımızı hedefleyen topyekûn imha, soykırım ve işgal saldırıları asla kabul edilmemeli ve buna karşı her genç bulunduğu her alanda eyleme geçmeli öncülük sorumluluğuyla hareket etmelidir. Nasıl ki Uluslararası komploya karşı Önderliğimiz etrafında ateşten bir çember olduysak, nasıl ki Kobanê’de TC faşist devletinin barikatlarını yerle bir edip onurlu bir yaşam için her bedeli verip tarih yazdıysak, şimdi de bütün korku, kaygı ve düşman duvar ve barikatlarını yerle bir edip Rojava etrafında ateşten bir çember olarak özgürlük ve kurtuluş dışında hiçbir yaşamı kabul etmeyelim. Tarihsel sorumluluk bilinciyle tarihsel bir görevle özellikle Bakurê Kurdistan başta olmak üzere tüm Kürdistan Gençliğini Topyekûn Savaşa Karşı Topyekûn Direniş kararıyla ilan edilen Seferberlik Ruhunun öncüsü olmaya çağırıyoruz.”