Şevger: Kürtler mücadelesini adım adım yükseltecektir

İran’ın özellikle yurtsever ve şehit ailelerine yönelik saldırılarda bulunduğunu söyleyen YRK Komutanı Şiyar Şevger, "Ancak Kürt halkı asla özgür yaşama umudunu asla kaybetmeyecektir ve mücadelesini adım adım yükseltecektir" dedi.

Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) Komutanı Şiyar Şevger, İran rejiminin Hewraman halkına yönelik baskıları ve İran’ın işgali altında olan halkların tepkilerini değerlendirdi.

İran’ın Kürt halkına yönelik kirli oyunlarının Hewraman, Kosalan ve Şaho bölgelerinde vahşi bir şekilde sürdürdüğünü söyleyen Şiyar Şevger konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "O yörelerin insanları yurtsever ve kadim bir tarihe sahip oldukları için, kültürel ve fiziki birçok saldırıya maruz kalıyorlar. Ayrıca oradaki halkı tarihinden uzaklaştırmak için devlet sahte din aracılığıyla baskı yapıyor. Devlet gençlerin hakikatlerini ve tarihini öğrenmemesi için uyuşturucu politikasını uyguluyor. Uyuşturucu politikasını yaygınlaştırarak gençleri yoz bir sistemin içerisine çekiyor. Halk ekonomik açıdan çok büyük zorluklar çektiği için İran devleti insanları kendilerine muhtaç edip işbirlikçi ve ajan yapmak istiyor."

YURTSEVER VE ŞEHİT AİLELERİNE SALDIRILARDA BULUNUYORLAR

Şiyar Şevger, işgalci İran devletinin halka yaptığı soykırımı şöyle yorumluyor: "İşgalci İran bölge halkının geçimini sağlayamaması için çaba sarf ediyor. Bu yolla halkı kendisine muhtaç etmek istiyor. Buna karşı geçimini sağlamak için kolberlik yapan insanlar her gün devlet tarafından katlediliyor. İşgalci İran, halk arasında gizli çalışmalar yaparak ajanlık faaliyetleri yürütüyor. Halkın birbirinden şüphe etmesi için bu tür faaliyetler yapıyorlar. Ajanlık sistemini güçlendirmek için her gün farklı farklı yöntemler uyguluyorlar.

Kürt birliğini engellemek için, türlü oyunlar oynayarak Kürdü Kürde kırdırmak ve birbirine düşman etmeye çalışıyor. Ancak Kürt halkı asla özgür yaşama umudunu asla kaybetmeyecektir ve mücadelesini adım adım yükseltecektir. Ahlaksızlık ve bu tür oyunlar sistemin özel savaş politikalarıdır. Bu politikaların amacı toplumu özünden koparmak, Kürdistan halkını ahlaklı yaşamdan uzaklaştırmaktır. Bunu da kadını düşürerek başaracaklarına inanıyorlar. Bu yüzden İran rejimi kadınlara yönelik taciz, tecavüz ve çocuk yaşta evliliği meşrulaştırarak kadın katliamlarını normalleştiriyor.

İran işgal devleti özellikle yurtsever ve şehit ailelerine vahşi bir şekilde saldırıyor. Bu saldırılarda kimini tutukluyor, kimini idam ediyor, kimini ise katlediyor. Bu şekilde YRK'nin de anti propagandasını yapıyor. Amaçları halkı gerçekliğinden uzaklaştırmak ve tepkileri bastırmak. Bu nedenle genel olarak bölgenin kültürüne, toplumsal yapısına, tarihine ve varlığına yönelik büyük bir saldırı söz konusudur."