Leyla Güven: Başaracağımıza inanıyorum

EHP'li kadınlar ve feministler, Leyla Güven'i ziyaret etti. Leyla Güven, "Tecrit çözülmedikçe başka şeyi konuşamayız. Eylemin başarıya ulaşacağına inanıyorum" dedi. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevi eylemi 112’nci gününde devam ediyor. Güven’e destek ve dayanışma ziyaretleri de devam ediyor. 

'TECRİT KALKMADIKÇA BAŞKA ŞEYLERİ KONUŞAMAYIZ'

Emekçi Hareket Partisi (EHP) heyeti ve Türkiyeli feminist kadınlar da bu kapsamda Güven’i evinde ziyaret etti. Yapılan ziyaretler sırasında Güven açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda açlık grevi eylemleri için yapılan destek ve dayanışma eylemlerinin kendisine güç verdiğini dile getiren Güven, “Kürt sorunu bu ülkede temel sorun olarak devam ettiği müddetçe, diğer sorunları konuşamıyoruz. Türkiye’de çok ciddi sorunlar var. Hepsi bir biri ile bağlantılıdır” dedi. 

Açlık grevi eylemine tecridin kaldırılması talebiyle başladığını anımsatan Güven, şöyle konuştu: “Tecrit kalkmadığı sürece başka sorunları konuşamayız. Dolayısıyla bir an önce tecridin kalkması gerekiyor. Sizin gibi geçmişten bu yana taviz vermeyen kurum, kuruluş ve partilerin dayanışması ile bu eylemi büyüttüler. Bugün biz buradayız ama yarın başka arkadaşlarımız bu direnişi gösterecektir. Önemli olan etrafında geliştirilen çember ve dayanışmadır. O açıdan ben dayanışmayı çok önemsiyorum."

Açlık grevi eylemlerinin başarıya ulaşacağını vurgulayan Güven, şunları söyledi: “AKP-MHP iktidarı daha fazla sessiz kalamaz. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Biz zaten bedeli göze alarak başladık. Bu eyleme her şeyi düşünerek başladım. Bunun içerisinde ölüm de olabilir. Aslında bu eylemin beraberinde ölümsüzlük getireceğini biliyorum. Sizler bu dayanışmayı gösteriyorsanız, bu eylem çoktan amacına ulaştı.”

'FARKINA VARMALIYIZ; TECRİT HERKESE YÖNELİK'

HDP’li vekillerin 15 Şubat’ta gerçekleştirmek istedikleri yürüyüşe yönelik saldırılar ve ardından evinin çevresindeki polis ablukasına dikkat çeken Güven, şöyle devam etti: “Egemenler geçmişten bu yana devrimciler karşısında çaresiz kalmışlardır. Devrimciler ne zaman gerçekten direnişi yükseltip, görkemli serhildanlara dönüştürmüşlerse o zaman adım atmak zorunda kalmışlardır. Hepimiz açısından Che Guevara felsefesini unutmamak gerekir. Bir yerde devrim gerçekleşse bile başka bir ülkenin devrimi için koşturan bir ruh vardır. Bizim açımızdan da Türkiye’de tecrit Sayın Abdullah Öcalan üzerinde olabilir ama kimse farkında değildir, tecrit herkes üzerindedir."

'BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUM'

Eyleminin başarıya ulaşacağını ve Türkiye halklarının barış ortamında yaşayacaklarını ifade eden Leyla Güven, şöyle konuştu: “Faşizmi başka nasıl anlatabilirdik ki; tecridin Türkiye’de geldiği boyutu anlatamazdık. İşte bu eylem onu da gözler önüne serdi. Zindanlarda çok ciddi hak ihlalleri var. Zindandaki direniş çok kıymetlidir. Bütün yasakçı politikaları arkadaşlarımız direnişleri ile boşa çıkardı. Bu eylemin başarıyla sonuçlanacağına inanıyorum.”