Mardin'de 7 asker öldürüldü, 1 araç imha edildi

Mardin’in Derik ilçesinde yaşanan çatışmada 7 asker öldürüldü, bir araç da imha edildi. Çatışmalarda 1 gerilla da şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Mardin’deki operasyon ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

27 Eylül günü işgalci TC ordusu Mardin’in Derik ilçesine bağlı Çemê Şikestunê alanında bir operasyon başlatmıştır. Operasyon alanında görevi başında bulunan bir arkadaşımız ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Roni Derweş arkadaşımız işgalcilere ait 2 aracı etkili bir şekilde vurmuş ve üzerine gelmeye çalışan askerlere karşı fedaice savaşmıştır. Roni arkadaşımız ile düşman arasındaki çatışmalar 28 Eylül sabah saatlerine kadar devam etmiştir. İşgalciler sabah saatlerinde operasyon alanını yoğun bir şekilde bombalamış ve Roni arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Bir gün boyunca yaşanan çatışmalarda 7 asker öldürülmüş ve düşmana ait 1 araç imha edilmiştir. İşgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri çok sayıda ambulans ile alandan uzaklaştırmıştır. Şehadete ulaşan fedai Roni yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Roni Derweş
Adı Soyadı: Uğurcan Dindar
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Yıldız – Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 28 Eylül 2019 / Mardin

Roni Derweş yoldaşımız, 1990 yılında Van’da yurtsever bir aile çevresinde dünyaya gelmiştir. Çocukluk yıllarında düşman gerçekliği ile yüz yüze kalan Roni yoldaş, derin sorgulamalara gitmiş ve hakikat arayışını sürdürmüştür. Gençlik yıllarında siyasi alanda çalışmalara katılan Roni yoldaş, uzun bir süre bu alanlarda emek vermiştir. 2012 yılına kadar sisteme karşı aktif mücadele yürüten Roni yoldaş, verdiği bu mücadelenin yetersiz kaldığını ve Kürt halkının özgürlüğü için daha fazla emek, çaba ve fedakarlığın gerektiğini söyler ve gerilla saflarına katılır. Kürdistan dağlarına geldiği ilk andan itibaren gösterdiği kararlılık ve fedakarlık ile yoldaşların dikkatini çeken Roni yoldaş, her zaman yaşamın öncüsü ve yaratıcısı olmuştur. Her ne görev olursa olsun büyük bir özveri ve istekle yaklaşmış, bu görevleri en başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Savaşın yoğunlaştığı bir dönem olan 2017 yılında yönünü Kuzey Kürdistan’a dönmüş ve aktif savaş sahalarından biri olan Mardin bölgesinde düşmana karşı yeni bir mücadeleye başlamıştır. Kaldığı süre içinde işgalci TC ordusunun işgaline ve soykırımlarına karşı fedaice mücadele etmiştir. Alanda bir çok görevi üstün bir başarı ile yerine getiren Roni yoldaş, en son bulunduğu bir görev esnasında düşmana karşı kahramanca savaşmıştır. Son mermisine kadar düşmana ağır darbeler vurmuş ve bir kahramanlık destanı yazmıştır.

Şehadete ulaşan Roni yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve Roni yoldaşımızın fedai çizgisini mücadelemizde yaşatarak zafere ulaşacağımızın sözünü veriyoruz."