Mardin'deki Demokrasi Nöbeti 50’nci gününde

HDP'li 3 büyükşehir belediyesinin AKP/MHP faşist iktidarınca gasp edilmesi sonrası başlayan Demokrasi Nöbet eylemi 50’nci gününde Mardin'de devam etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki üç büyükşehir belediyesinin gasp edilerek kayyum atanması üzerine Amed, Van ve Mardin’de başlatılan Demokrasi Nöbeti eylemleri 50’nci gününedeı.

Mardin’de HDP İl Örgütü binası önünde tutulan nöbete çok sayıda kişi katıldı. Demokrasi Nöbeti’nde HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar konuştu.

AKP’nin savaş kararı aldığını söyleyen Dündar, “Bu iktidar akıl tutulması yaşıyor. Türkiye şu an büyük bir komplo hazırlıyor. Bu savaş komplosu ile Rojava’ya dönük saldırılara hazırlanıyor. Bu komplonun içinde Avrupa ülkeleri ve ABD’nin de eli bulunuyor. ABD diyor ki; ‘ben operasyona dahil olmam.’ Böyle söylüyor çünkü Türkiye’ye 'ölmek de öldürmek de senden olacak' mesajı veriyor. Bu Türkiye’nin hayrına olan bir şey değil. Türkiye’nin harap olmasına neden olacak bir karardır” dedi.

Dündar, davamla şu hususlara dikkat çekti:

“DAİŞ’in tarihi bellidir. DAİŞ’in tarihi savaş, soykırım, katliam tarihidir. ABD, DAİŞ’in sorumluluğunu da Türkiye’ye veriyor. DAİŞ’in yeniden harekete geçmesinin önünü açıyorlar. Doğru bir aklın ortaya çıkması ile durdurulan DAİŞ çetelerinin yeniden harekete geçmesini bekliyorlar. Türkiye’yi Ortadoğu’da, Rojava’da bir bataklığa sürüklüyorlar, savaşa sürüklüyorlar. Biz de diyoruz ki; bu yol, doğru bir yol değildir. Türkiye bu komploya dahil olmaktan vazgeçmeli, savaşa girmekten vazgeçmeli”

Kayyuma karşı olduğu gibi savaşa karşı da direniş içinde olacaklarını  belirten Pero Dündar, tüm demokratik kamuoyuna barıştan yana tavır sergilemesi çağrısında bulundu.