Maxmur’da diriliş coşkusu

Maxmur’da gençler öncülüğünde düzenlenen etkinlikte PKK’nin 43’üncü kuruluş yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Maxmur Gençlik Hareketi (TCM) ve Maxmur Genç Kadın Hareketi (TJCM) öncülüğünde Şehit Rustem Cûdî Mülteci Kampı’nda (Maxmur) düzenlenen etkinlikle PKK’nin 43’üncü yıl dönümü kutlandı.

Kutlamaya çok sayıda kişi katıldı.

Şehit Aileleri Komitesi önünde toplanan araç konvoyu tüm kampı gezdi. Halk, “Bijî Serok Apo”, “Bijî Partiya Karkerên Kurdistan” ve “Bijî 27’ê Mijdarê” sloganları atarak konvoyu karşıladı.

4 Nisan Parkı’nın arkasında bulunan alanda toplanan kitle, özgürlük mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşunda bulundu. Gençler daha sonra büyük alanda ateşler yakarak, halaylar çekti.

Gençler adına açıklamayı yapan Govend Bulut şunları söyledi: “27 Kasım tüm Kürt halkı ve Önder Apo’ya kutlu olsun. Başta Haki Karer ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, 27 Kasım’ı kutluyoruz. Böyle tarihi bir dönemde Önder Apo’nun gerillaları tarafından işgalcilere karşı tarihi ve önemli bir savaş yürütülmektedir. 27 Kasım 1978’de Türk devletinin faşizmine karşı kıvılcım ateşiyle başlayan mücadele, bugün Kürdistan gerillalarının öncülüğünde Kürdistan’ın dört bir yanıyor ve özgürlük ateşi gibi büyüdü.

43 yılda büyük bedeller ödendi. Ancak Önder Apo çizgisinden hiçbir zaman taviz verilmedi. Kürt gençleri olarak, ‘Genç başladık, genç başaracağız’ diyoruz. 44’üncü yılda büyük bir cesaret ve mücadele ile daha çok mücadele edeceğiz. Son olarak özgür yaşam mimarı Önder Apo’nun, şahsında siperlerde savaşan gerillaların, tüm özgürlük tutsaklarının ve tüm Kürt halkının diriliş bayramını kutluyoruz. Önder Apo’yu 44’üncü yılında gençlik ruhuyla fiziki özgürlüğüne kavuşturacağız.”

Açıklamanın ardından yakılan ateşlerin etrafından halaylar çekildi.