Mehmed Uzun Amed'de anıldı

Yazar Mehmed Uzun, Amed'deki mezarı başında ailesi ve sevenleri tarafından anıldı.

Kürt edebiyatının önemli isimlerinden Mehmed Uzun, 10’uncu ölüm yıl dönümünde ailesi ve sevenleri tarafından Mardinkapı Mezarlığı’nda bulunan kabri başında anıldı. Anmaya, Yazar Şeyhmus Diken ve Dr. Selçuk Mızraklı da katıldı.

Anma etkinliğinde, mezar taşının yanına kırmızı karanfillerin yanı sıra Uzun’un Bîra Qederê (Kader Kuyusu) kitabı bırakıldı.

'MEHMED'E KARŞI OLANLAR KÜRDÜN KARDEŞİ OLAMAZ'

Dua okunmasının ardından Kardeş Mustafa Uzun, “İnanıyorum, şimdi Mehmed de bizimledir. Bizi affetsin. Ona yakışır bir anma yapmak isterdik. Fakat şu an içinde bulunduğumuz süreç buna izin vermedi. Bu karanlık günlerin bir an önce son bulmasını diliyoruz” dedi.

Kayınpeder Celal Uzun ise, burada yapmayı planladıkları anmayı, Stockholm’de sevenlerinin gerçekleştireceğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Stockholm’de anma gecesi düzenleyebiliyoruz fakat burada bunu yapamıyoruz. ‘Biz kardeşiz’ diyenleri protesto ediyorum. ‘Biz Kürde karşı değiliz’ diyorlar fakat bugün gördük ki tam da Kürtlerin karşısında duruyorlar. Kürdün diline karşılar. Mehmed’in adına açılan parktan Mehmed’in ismini indiriyorlar, Viranşehir’de Mehmed’in adına açılan kütüphanenin tabelasını değiştirmeye kalkıştılar."