GÖRÜNTÜLÜ

‘Öcalan’ı da halkı da teslim alamazsınız’

Öcalan ile görüşülmesi talebiyle başlatılan açlık grevi eylemcisi siyasetçileri DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, HDK eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü, HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ziyaret etti.

Amed'de Öcalan ile görüşülmesi için başlatılan açlık grevi eylemcilerini eş başkanlar ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yüksekdağ, "Sayın Öcalan’a tecrit uygulayanlar Türkiye’yi bir karanlığa sürüklemek istiyorlar ama biz buna izin vermeyeceğiz” dedi. Kürkçü de "Sayın Öcalan’dan haber alınmalı ve bir an önce aile ile avukatları ile görüşmesi sağlanmalıdır" dedi. Eylemcilerden Yönetmen Doğan da sonuç alana kadar direnişte olacaklarını söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşülmesi talebiyle başlatılan açlık grevi eylemcisi siyasetçileri DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, HDK eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü, HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ziyaret etti. 

KÜRKÇÜ: BİR AN ÖNCE GÖRÜŞME SAĞLANMALI

Ziyaretin ardından basın açıklaması düzenlendi. HDK Eşsözcüsü Kürkçü, açlık grevi kararının bir protesto hareketi olduğunu ifade ederek, "Bu kararı verenler yaşanacak her şeyin farkındalar. Sayın Öcalan’dan haber alınmalı ve bir an önce aile ile avukatları ile görüşmesi sağlanmalıdır. Adalet Bakanı İmralı’da ‘sorun olmadığını’ söylüyor ama kendi gözüyle görmediği bir şeyi nasıl bu kadar net söyleyebiliyor” dedi. Bozdağ’ın, 15 Temmuz’dan sonra 'yeni önlemler aldıklarını' söylediğini hatırlatan Kürkçü, devamla şunları kaydetti: "Bu önlemler nedir? Bizlerin de bunları öğrenmeye hakkı var. Bu grev Sayın Öcalan‘dan haber alınabilmesi ve kendisiyle görüşmelerin sağlanabilmesi için başlatılmıştır. Sonuç buluncaya kadar grevin sonlanmayacağı kararlığı da söz konusudur. Bizler de bu süreçte arkadaşlarımızın yanında olacak ve desteklerimizi göstereceğiz."

YÜKSEKDAĞ: ÖCALAN'I DA HALKI DA TESLİM ALAMAZSINIZ

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ da açlık grevi karesinin Türkiye’nin girdiği krizin fotoğrafı olduğunu belirtti. “Bu krizin sorumlusu bizim arkadaşlarımız değil hükümetin kendisidir" diyen Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Mevcut siyaset bu şekilde hem Öcalan’ı, hem de halkı tutsak alabileceğini sanmasın. Savaş karanlığına karşı halklar direniyor. Kimse yarınının ne olacağını göremiyor. Darbeyi püskürttük derken başka bir darbeyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Türkiye’nin  bu hale gelmesinin tek nedeni de çözüm sürecini bitirmesi ve savaşı büyütmesidir. Kürtleri öldürerek, baskı altına alarak bu sorunu çözemezsiniz.  Üç yıl boyunca kan yoktu, gözyaşı yoktu ve Türkiye bundan rahatsız oldu. Çünkü Türkiye kendini kandan besliyor."

HÜKÜMETE: HAREKETE GEÇMELİSİNİZ

Yüksekdağ, Adalet Bakanı’nın İmralı’nın güvende olduğunu söylemesine de tepki göstererek, “Biz sizden haber almak istemiyoruz. Sizin ‘iyi’ demeniz bizi rahatlatmıyor. Biz kendi gözlerimizle görmek istiyoruz. Ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesi için harekete geçmelisiniz. 50 arkadaşımızın başlattığı bu açlık grevi direnişi aynı zamanda insanlık için bir direniştir. Bugün Sayın Öcalan’a tecrit uygulayanlar Türkiye’yi bir karanlığa sürüklemek istiyorlar ama biz buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu. 

DOĞAN: DİRENMEYİ SAYIN ÖCALAN VE HALKTAN ÖĞRENDİK

Açlık grevi eylemcilerinden Yönetmen Zeynel Doğan da, barışa nasıl hizmet edilebileceği konusunda çok düşündüğünü ve böylesi bir süreçte kendini bu direnişin dışında bırakamayacağını dile getirdi. Doğan, bu süreçte direniş alanlarında verilen mücadelenin sinemasının yapılamayacağını ifade ederek, şunları kaydetti: “Böyle bir süreçte arkadaşlarımız bodrumlarda katledilirken, şehirlerimiz bombalanırken ben sinema yapamadım ama kendimi, bu direnişin içine katmalıydım. Açlık grevinin olacağını duyduğumda da kendimi önerdim ve arkadaşların beni kabul etmelerine çok sevindim. Biz direnmeyi ve mücadele etmeyi önce Sayın Öcalan’dan sonra da bu halktan öğrendik. Bizim özgürlüğümüz için savaşan ve direnen Sayın Öcalan için bugün biz de burada direnmeye başladık ve bu direniş sonuç buluncaya kadar devam edecektir."

...