Pencêwîn'de iki Kürt yurtseveri katledildi

Pencêwin'de 2 Kürt yurtseveri, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından katledildi

Süleymaniye'ye bağlı Pencêwin ilçesinde dün kimliği belirlenemeyen kişilerce kaçırılan Westa Sediqî Sediqî Salîawayi ve Kemal Şêx Sade adlı Kürt yurtseverleri katledildi.

Rojnews Haber Ajansının geçtiği bilgilere göre Süleymaniye'nin Pencêwin ilçesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından saat 18:00 sularında kaçırılan Westa Sediqî Sediqî Salîawayi ve Kemal Şêx Sade adlı yurtseverler katledildi. Kaçırılanlardan Westa Sediqî Salîawayi'nin cenazesi kaçırıldıktan bir süre sonra saat 19:10 sularında Pencêwin'e bağlı Nizare köyü yakınlarında bulunurken, kaçırılan diğer yurtsever Kemal Şêx Sade'nin cenazesi ise bugün saat 15:00 sularında aynı köyün çevresinde bulundu. Westa Sediqî Salîawayi'nin tabancayla sekiz kurşunla vurulduğu kaydedildi.

Uzun bir süredir Kürt özgürlük hareketine yakın olan ve çeşitli çalışmalarda yer alan Kemal Şêx Sade 2013 yılında Kürdistan bölgesinde gerçekleştirilen seçimlerde PÇDK listesinden parlamenter adayı olmuştu. 2015 yılında da silahlı saldırıya uğrayan Kemal Şêx Sade, birçok kez güvenlik güçleri ve İran istihbaratının ölüm ve kaçırma tehditlerine maruz kalmıştı.

Yaşanan olay hakkında açıklamada bulunan PJAK katledilen yurtseverlerin ailelerine başsağlığı dileyerek yetkililerin olayı bir an önce açığa çıkartmasını istedi.