'Piramit Tepesi'ndeki eylemin öncüsü şehit Şerzan'dı'

Avaşîn'in Şûkê bölgesine bağlı Piramit Tepesi’nde işgalci Türk devletine yönelik eylemi anlatan HPG'li Çekdar Gabar, eylemde yer alan şehitler Şerzan Qaşûrî ve Pirdoğan Amed'in kendilerine büyük bir güç verdiklerini belirtti.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırıları devam ediyor.

Saldırıların başladığı ilk andan itibaren büyük bir kahramanlık ve sınırsız bir fedakarlık ortaya koyan HPG ve YJA Star gerillaları, mücadelelerini kesintisiz devam ettirerek işgalcilere ağır darbeler vurmaya devam ediyor. 

Saldırılara karşı mücadele eden gerillanın direnişini kıramayan Türk devleti kimyasal silah kullanarak savaş suçu işliyor. 

Türk devletinin saldırılarına karşı Avaşîn alanında mücadele eden gerillalardan biri olan Hêzên Parastina Gel (HPG) üyesi Çekdar Gabar, yaşanan direnişe ilişkin ANF'ye konuştu.

Avaşîn alanında işgalcilere büyük darbeler vurulan her eylemde yerini alan ve 12 Temmuz 2021'de şehit düşen Şerzan Qaşûrî (Şaban Ecer) ve yine aynı bölgede gerçekleştirilen birçok eylemde en önde yer alan ve 27 Nisan günü bir eylem sırasında yaralanıp, eylem sonrasında geri çekildikten sonra şehadete ulaşan Pirdoğan Amed'in de yer aldığı Avaşîn'in Şûkê bölgesine bağlı Piramit Tepesi’ndeki eylemi anlatan Çekdar Gabar, başarılı geçen eylem karşısında düşmanın şoka uğradığını belirtti. 

Şehit Şerzan Qaşûrî (ve Pirdoğan Amed öncülüğünde yapılan eylemin düşmanın tüm planlarını boşa çıkardığını belirten HPG'li Çekdar Gabar, şöyle konuştu: "Bildiğiniz gibi Nisan ayında Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarına yönelik işgal saldırıları başladı. Biz de saldırıların başladığı ilk andan itibaren Avaşîn'deki direnişte yerimizi aldık. İşgal operasyonu başladığında Mam Reşo ve Şehit Serdar'da yaşanan direnişi esas aldık. Direnişin heyecanı ve coşkusu ile heval Şerzan öncülüğünde düşmana karşı eylemler yaptık. 

Avaşîn’in Şûkê bölgesine bağlı Piramit Tepesi’ne yapılacak eylem öncesi, heval Şerzan gidip keşif gerçekleştirdi. Eylemin planlamasını ve koordinesini heval Şerzan yaptı. Tepeye ulaştığımızda düşman şaşkınlık içerisinde kaldı. Böyle bir arazide gerillanın görüntü vermeden tepeye ulaşması, düşmanı şoka uğratmıştı. Zaten arkadaşlar eylemi başlatır başlatmaz askerler kaçtı, kalanlar ne yapacağını şaşırdı."

GERİLLA DÜŞMANIN TÜM PLANLARINI BOŞA ÇIKARDI

Eylem karşısında Türk askerlerinin şoka uğradığını vurgulayan gerilla Çekdar Gabar, "Düşman cenazelerini bırakarak tepeden kaçmak zorunda kaldı. Düşman gerillanın tepeye yaklaşamayacağını hesaplıyordu ama planları boşa çıktı. Arkadaşların verdiği direniş öyle sıradan bir direniş değildi. Bu direniş düşmanın tüm planlarını altüst ederken, arkadaşlarda da büyük bir moral yarattı. Eylemimiz başarı ile sonuçlanınca bir an önce arkadaşlara ulaşmak ve onlarla paylaşmak istiyorduk. 

Eylemde 4 asker öldürüldü, 3 düşman silahı ele geçirildi. Çok etkili bir eylemdi. Komutanımız şehit Şerzan'dı. Bütün arkadaşlar heval Şerzan'dan çok büyük bir güç alıyordu. Heval Şerzan öncülüğünde yapılan eylemler çok büyük sonuçlar açığa çıkardı ve hepimize tecrübeler kazandırdı. Şehit Pirdoğan (Amed) heval de eylemde yer aldı. Heval Pirdoğan da her yerde öncülük yapan güçlü bir savaşçıydı" diye konuştu.