PJAK: PKK özgürlük mücadelesinin modelidir

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), PKK’nin 43’üncü kuruluş yıldönümünü kutlayarak, PKK’nin özgürlük mücadelesinin modeli olduğunu belirtti.

PJAK yaptığı yazılı açıklamada “Önder Apo önderliğindeki Halk Hareketimizin fedakarlığı sayesinde Kürt halkının mücadelesi zirveye ulaşmıştır. Kürdistan İşçi Partisi (PKK) 43 yılını bu küresel mücadelenin gelişimine adadı ve 44. yılına giriyor. PKK'nin kuruluş yıl dönümü, Kürt halkının ve mazlum halkların tüm özgürlükleri için her zaman bir başlangıçtır” dedi.

PKK'nın ortaya çıkışının “Kürt halkının özgürlük ve demokrasi davasında çok etkili büyük bir dünya lideri olabileceğini gösterdiğini” kaydeden PJAK, Önder Apo'nun aydın yolu sayesinde Kürt halkının faşizm tarafından yok edilmesi aşaması sona erdi” vurgusunda bulundu.

Açıklamada, “Bugün Kürdistan'ın dört parçasındaki halkımız, özgürlüğün gerçekleşmesi için diriliş aşamasındaysa, Önder Apo'nun doğuşu ve Önderliğimizin kusursuz fedakarlıkları sayesindedir” denildi.

PAJK, “PKK özgürlük mücadelesinin modelidir” diyerek, “Halkımızın bugünkü mücadelesi sadece günümüzün değil, tarih boyunca halklara yapılan tüm baskı ve zulümlere karşı tarihi bir mücadeledir. Halkımızın ve mazlum halkların ilerlemesinin önündeki engeller ve zorluklar ortadan kaldırıldı ve güçlü bir şekilde özgürlüğe giden yol açıldı” ifadelerini kullandı.

PKK’nin aynı zamanda kadın özgürlüğünün çizgisi olduğunu, toplum özgürlük stratejileri ve ekolojiyi korumanın yolu olduğunu vurgulayan PJAK, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çekti.

PJAK, “Önder Apo, Kürt halkını, kadınları, toplumu ve ekolojiyi Kürdistan ve Ortadoğu’da özgürlük yoluna koyduğu için bugün en şiddetli ve acımasız işkence ve tecrit politikalarıyla karşı karşıyadır. Halkımızın, kadınlarımızın ve Önder Apo'nun özgürlüğünün birbirine sıkı sıkıya bağlı olduğu ve halk mücadelesinin 44. yılında da aynı yolun esas alınacağı açıktır” diye belirtti.

Açıklama şu çağrılarla noktalandı: “Biz Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) olarak PKK'nin 43. kuruluş yıl dönümünü, Önder Apo'ya, şehit ailelerine, fedakar halkımıza ve tüm özgürlük savaşçılarına kutluyor, tüm gençleri, kadınları, Doğu Kürdistan ve İran'daki aydınların ve özgürlük savaşçılarının yeni mücadele yılında “Faşizme Hayır! Özgürlük Zamanı” ve “İdama hayır, demokrasiye evet” hamlelerine güçlü bir şekilde desteklemeye çağırıyoruz.”