PKK saflarına katılan gençler: Özgür dağlarda direnişi büyüteceğiz

PKK saflarına katılan gençler, direnişi özgür dağlarda büyütme mesajı vererek, "Halkımızı ve onurlu Kürt gençliğini yönlerini gerillaya vermeye ve bu tarihi direnişte yer almaya çağırıyoruz" dedi.

Bakûrê Kurdistan'dan PKK saflarına katılan gençler, açıklama yaptı.

Nuçe Ciwan'ın geçtiği haberde gençler, "İşgalci, soykırımcı, faşist TC devleti, AKP-MHP faşist iktidarı ve onun şefliğini yapan kan emici katil Erdoğan, Kürt halkına karşı soykırım savaşını sürdürmektedir" diyerek, şöyle devam etti:

"Bu nedenledir ki her gün halkımızın ve ülkemizin cennet topraklarına her türlü özel savaş, yok etme, katletme politikasını mübah görmektedir; Kürde karşı her türlü ölümü helal görmektedir. Kürdistan'ın her metrekaresine tonlarca bombalar ve kimyasal gazlar kullanmaktan bir an bile olsun tereddüt etmemektedir. Soykırımcı, işgalci faşist TC devleti, Kürdün suyuna, toprağına, doğasına, canına, malına, mülküne, gençliğine, kadınına, ülkesine sadece ve sadece ölüm, katletme, yakma ve yıkmayı layık görmektedir.  Katil Erdoğan onurlu Kürt gençliğinin kanından beslenir hale gelerek çağın Dehak'ına dönüşmüştür."

'GÜN İNTİKAM ZAMANIDIR'

Gençlerin açıklamasında şunlar da kaydedildi:
"Buradan onurlu yiğit Kürdistan gençliğine çağrımızdır; gün 'Dem Dema Azadiye ve Werin Cenga Azadiye' hamlesine katılarak faşist TC ve onun işbirlikçi kontra çetelerinden intikam alma zamanıdır.
Gün, 23 yıldır soykırımcı, işgalci, faşist TC devletinde esir tutulan ve yaşam gerekçemiz olan Önderliğimiz Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlama zamanıdır.
Onurlu Kürt halkının ve direnişçi Kürdistan gençliğinin kanından beslenmeye çalışan kan emici katil Erdoğan'a karşı Demirci Kawa olma zamanıdır.
Köylerimizi, mahallelerimizi, sokaklarımızı uyuşturucu, kumar, fuhuş  yuvasına, bataklığına dönüştürerek halkımızın çocuklarını, gençlerini zehirleyerek, beyinlerini uyuşturarak ajanlaştırmaya çalışan zihniyete ve çetelerine dur deme zamanıdır.
Her gün köylerimizi, kasabalarımızı, şehirlerimizi, toprağımızı ve halkımızı bombalayan kutsal dağlarımızı, doğamızı yakmaya ve katletmeye çalışan soykırımcı, işgalci, faşist TC devletine, işbirlikçi ve kontra çetelerine karşı Kürdistan özgürlük hareketi PKK’ye katılarak özgür  ve onurlu Kürt gerillası olarak ülkemizi, halkımızı ve bütün değerlerimizi savunma zamanıdır.

'DAĞLARIMIZ, OVALARIMIZ BİZİ BEKLİYOR'

Bakur’dan Başur’a, Rojava’dan Rojhilat'a kadar ülkemiz Kürdistan’ın her bir karış toprağını ve değerlerini korumak, yüzyıllardır halkımıza çektirilen acıların intikamını almak, varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama biz Kürdistan gençliğinin görevi ve borcudur. İntikam, Kürt halkının özlem ve dileklerini içeren ve Nuri Dersim’in Kürt gençliğine vasiyetinde dile getirdiği hakikattir. Kürdistan'ın yiğit gençleri ve genç kadınları; işgale, sömürgeciliğe TC faşizmine dur demek için dağlarımız, ovalarımız bizi bekliyor.
Biz; katliamın, soykırımın, işbirlikçiliğin ve kölece yaşamın  Kürt halkının ve  gençliğinin  kaderi  olmadığını biliyor ve o yaşamı reddediyoruz. Varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama temelinde Kürdistan özgürlük hareketi gerillaları öncülüğünde yürütülen tarihi mücadeleye katılma ve yürütülen bu onurlu mücadeleyi zafere ulaştırma zamanıdır. Bunun bilincinde olarak ‘Werin Cenga Azadiye’ hamlesi çerçevesinde özgür dağlarda gerillalaşma ve şehitlerimizin aydınlattığı yolda mücadeleyi, direnişi ve özgürlük ateşini büyüterek zaferle taçlandırmak için gerillaya katılıyoruz. Tüm yurtsever halkımızı ve onurlu Kürt gençliğini de bu tarihi sorumluluklarının bilinciyle yönlerini gerillaya vermeye ve bu tarihi direnişte yer almaya  çağırıyoruz."