PKK, şehit düşen gerilla Avesta’yı andı-YENİLENDİ

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi Avesta Firaz Herekol (Hazal Kil) adlı gerillanın yakalandığı bir hastalık nedeniyle 13 Mayıs günü Medya Savunma Alanlarında şehit düştüğünü açıkladı.

PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, beyin kanaması nedeniyle 13 Mayıs günü şehit düşen gerilla Avesta için başsağlığı dileğinde bulundu.

Komite, “Halkımızın öncü kadrolarından olan Avesta'nın şehadetinden olayı Önder Apo'ya, değerli ailesine, halkımıza ve tüm yoldaşlarına başsağlığı diliyor, devrimci arkadaşımızın şahsında tüm Mayıs şehitlerinin saygıyla anıyoruz” dedi.

Açıklamada gerillaya ilişkin şunlar ifade edildi: ''Avesta Firaz Herekol kod adlı Xezal Kil arkadaş 2009 yılında Antep’ten daha genç yaşlardayken gerilla saflarına katılır ve gençliğin coşkusuyla Kürdistan'ın tüm parçalarında halkın ve ülkenin hizmetine koşmuştur. Mücadelesinin en parlak döneminde halkımızın meşru davası için çalışmalar yürütürken Türk devleti tarafından gözaltına alınır ve cezaevine girer. Cezaevinde devrimci duygu ve çabasıyla direniş çizgisinde mücadelesini sürdürür.

Sorumluluk duygusuyla kadın özgürlük sorununun çözümü ve bunun Önder Apo'nun paradigması çerçevesinde tanımak için aralıksız bir mücadele veren genç ve devrimci arkadaşımız Avesta, tüm görev ve sorumluklarını ikircikliğe düşmeden yerine getirmiştir. Cesur bir genç ve özgürlüğe susamış biri olarak, fedai bir ruhla sorumluklarını yerine getirmiş ve genç yaşında, hiçbir ayrım yapmadan Bakûr, Rojava, Başûr ve Rojhilat Kürdistanı'nda halkı ve ülkesi için mücadele etmiştir.

Özellikle de güney Kürdistan'da işgalci Türk devletinin varlığına son verilmesi çerçevesinde gençliği uyandırmak için yıllarca emek vermiştir. Gençleri uyandırıp örgütlemek istemiştir. Bu yüzden gençliğin ve Güney Kürdistan gençliğinin şehit Avesta'ya sahip çıkması, işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan'dan çıkarılması için mücadeleyi büyütmeleri gerekmektedir.

Avesta arkadaşımız devrimci yaşamının son dönemlerinde PKK Şehitler Komitesi Üyesi olarak görev yapmaktaydı. Bir tutkuyla şehitlerin yol ve yöntemlerine sahip çıkmaya çabalamış ve kendi kişiliğinde şehitlerin bu ruhunu yansıtmak istemiştir. Avesta arkadaş alçakgönüllülüğü, fedakarlığı ve fedakâr ruhuyla arkadaşlarının gönlünde yer almış ve bu özellikleriyle devrimci çalışmalarında başarının doruklarına ulaşma uğraşındaydı.

Mücadelenin bu hassas döneminde Avesta arkadaşın şehadeti Özgürlük Hareketi ve halkımız için büyük ve ağır bir acıdır. Şehadeti sorumluluğumuzu ve görevimizi daha da artırmıştır.

En son olarak heval Avesta'nın anılarının yüreğimizde yaşayacağını belirterek şehitlerin yöntemine sahip çıkıp, onurlu mücadelelerini sürdüreceğimizi belirtmek istiyoruz.”