Polis ve askerden annelere hakaret, gazetecilere saldırı

Ailelerin mezarlık ziyaretini engelleyen Türk polis ve askerleri, gazetecilere saldırdı, annelere hakaret etti.

Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Amed'in Lice ilçesi Sise köyündeki mezarlığı ziyaret etmek istedi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Remziye Tosun’un da katıldığı ziyaret, Türk asker ve polislerinin engeline takıldı. Polisler ve askerler mezarlık yolu güzergahında bulunan tüm köyleri ablukaya aldı.

GAZETECİLERE SALDIRI VE GASP

Mezarlığa giden yolun girişinde barikat kuran asker ve polisler köye girişi engelledi. Bu sırada haber takibi yapan JinNews Muhabiri Derya Ren'i engelleyen asker ve polisler, boynunda bulunan makine kayışı ile Ren’in boynunu sıktı. Daha sonra askerler, “Bu görüntüleri kimlere göndereceğini biliyorum” diyerek Ren’in makinesini gasp etti.
Ardından çekim yapmaya devam eden Mezopotamya Ajansı Muhabiri Eylem Akdağ’a da saldıran askerler, silahla Akdağ’ı iteleyerek fotoğraf makinesini gasp etti.
Ardından telefonlarıyla çekim yapmaya çalışan Akdağ ve Ren'e gözaltı tehdidinde bulunuldu. Yaşananlara tepki gösteren HDP Milletvekili Remziye Tosun, gazetecilerin el konulan malzemelerini geri aldı.

 
POLİSTEN ANNEYE SAYGISIZLIK


Yaşananlara tepki gösteren bir annenin, "Biz anneyiz, ciğerimiz yanıyor" demesi üzerine polislerden biri, "Benim annem senin gibi değil, o vatana hayırlı evlat doğuruyor" dedi.
Polis engellemeleri üzerine Fis köyü yolunda açıklama yaptı. MEBYA-DER üyesi Raziye Işıktaş, engellemelere tepki gösterdi. Işıktaş, “Biz mezarlığa gidip bir Fatiha okumak istedik. Ancak bizi engellediler. Bu zulümdür, hakarettir. Bu nasıl bir adalettir. Allah hakkımızı yerde bırakmasın. Biz taşlar içerisinde bulunan cenazeleri ziyaret etmek istedik ancak ona da engel oldular. Bu durumu kabul etmiyoruz. Bize neden bu kadar müdahale ediyorlar” diye konuştu.