Qamişlo’da iki savaşçı son yolculuğuna uğurlandı

YPG savaşçısı Bilal Til Berek (Mihemed Bedir) ile 2 Ekim günü görev esnasında geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitiren Mihemmed Dawûd, Qamişlo’daki Şehit Delil Saroxan şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

5 Eylül 2015’te Hol’de yaşamını yitiren YPG savaşçısı Bilal Til Berek (Mihemed Bedir) ile 2 Ekim günü görev esnasında geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitiren Mihemmed Dawûd, Qamişlo’daki Şehit Delil Saroxan şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Demokratik Suriye Meclisi Başkanlık Konseyi üyesi Hikmet Hebîb, Humus kenti Demokratik Suriye Meclisi üyesi Ebdulsatir El-Feysel ile Cizre Kantonu Demokratik Özerklik Yönetimi temsilcileri ve konsey başkanlarının da aralarında olduğu kitle, Enteriyê mahallesi halkevi önünde cenazeleri alarak şehitle hareket etti.

Kitle şehitliğe ulaştığında YPG-YPJ savaşçıları ve Asayiş üyeleri tarafından askeri törenle karşılandı. Törenin ardından Xerbi Mahallesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Sîham Silêman bir konuşma yaptı ve şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Ardından konuşma yapan Humus kenti MSD üyesi Ebdulsatir El-Feysel şunları söyledi: “Şehitlerimiz olmasaydı böyle rahat ayakta duramaz, konuşamazdık. Şehitlerimiz, Suriye halklarının kalbinde her zaman bir aydınlık olarak kalacaktır.”

Konuşmaların ardından şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Her iki şehit, zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi ve sonsuzluğa uğurlandı.