Qamişlolular, Kuzey Kürdistan ve Şêx Meqsûd direnişini sahiplendi

Qamişlolular, Kuzey Kürdistan ve Şêx Meqsûd'daki direnişleri selamlarken, saldırıları protesto etti.

Qamişlolular, Qamişlo-Nusaybin sınırında bir araya gelerek, , Kuzey Kürdistan ve Şêx Meqsûd'daki saldırıları protesto etti.

Qamişlo Şehit Aileleri Kurumu ve Qamişlo Asuri Meclisi öncülüğünde düzenlenen eylemde, “Bîjî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Nusaybin”, “Bijî berxwedana Şex Meqsûd” sloganları atıldı.

Qamişlo Şehit Aileleri Kurumu Üyesi Gulê Hesen tarafından okunan basın açıklamasında, Rojava’da demokratik özgür yaşamı kurmak için yoğun bir mücadele yürütüldüğü ve birçok değer yaratıldığı belirtildi. Hesen "Bu kazanımlara karşı radikal, gerici ve şovenist çevreler yoğun saldırı içerisindeler ve terör estiriyorlar" diyerek, özellikle Kürtlerin yoğun yaşadığı Halep kentinde bu saldırıların yoğunlaştığını vurguladı. Hesen, “Bu saldırıları yapan ve destek veren tüm çevreleri şiddetle kınıyoruz. Saldırılara karşı uluslararası sessizliği de protesto ediyoruz. Bu sessizlik, insan hakları ilkelerine ihanettir" dedi.

'KAZANIMLARIMIZI KORUYACAĞIZ'

En büyük ihanetin bazı Kürt çevrelerin desteğiyle yapıldığına işaret eden Hesen, şunları belirtti: "Demokratik federal sistemin ilan edildiği bugünlerde yurt dışında bulunan kimi çevreler ve gericiler bu saldırılara doğrudan destek veriyor. Bu çevreler  hem askeri olarak çetelere katılıp doğrudan destek sunuyor hem de kimi basın-yayın organları aracılığıyla saldırılarını yürütüyorlar. Bu saldırılara karşı hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz ve mücadelemize sonuna kadar devam edip şehit kanlarıyla yaratılan kazanımlarımızı korumaya devam edeceğiz."

'KUZEY KÜRDİSTAN DİRENİŞİNİN YANINDAYIZ'

Qamişlo Süryani Meclisi adına Ekrem Remazan da başta Nusaybin ve Şex Meqsûd olmak üzere Kuzey Kürdistan ve Rojava'da geliştirilen AKP ve çete saldırılarını kınadı. Bölge haklarının ve Kürtlerin yürüttükleri mücadeleyle kendilerinin ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlayacağını ifade eden Remazan, “Erdoğan ve çeteleri şu an Kuzey Kürdistan halkı üzerine insanlık dışı bir savaş yürütüyor bunu kabul etmiyoruz. Rojava ve Kuzey Kürdistan bir bütündür. Kültürümüz bütündür, namusumuz birdir. Kuzey’e yapılan saldırı Rojava’ya yapılan saldırıdır ki zaten şu anda Şex Meqsûd üzerine yürütülen saldırılar da öyledir. Her şeyimizle Kuzey Kürdistan direnişinin yanındayız” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından yönlerini tekrar Nusaybin’e çeviren Qamişlolular, halaylar ve sloganlarla Nusaybin direnişini selamlayarak alandan ayrıldı. 
 

...