QSD: Türk devleti ateşkesi ihlal ediyor

Türk devletinin ateşkesi ihlal ettiğini ve saldırıları durdurmadığını belirten QSD, "Ateşkesin üzerinden 30 saat geçmesine rağmen Serêkaniyê kentini kuşatmış, siviller ile yaralılar için bir koridor açılmasına izin vermiyor" dedi.

QSD Genel Komutanlığı açıklamaşında şu hususlara yer verildi:

“Demokratik Suriye Güçleri (QSD), ABD arabuluculuğu sonucu Türk devletiyle 17 Ekim’de yapılan ateşkesi kabul etti. QSD, saat 22.00’den itibaren ateşkese başladı. Ancak Türk devleti halen saldırılarını durdurmadı ve ateşkesi ihlal ediyor. Ateşkesin üzerinden 30 saat geçmesine rağmen Serêkaniyê kentini kuşatmış, siviller ile yaralılar için bir koridor açılmasına izin vermiyor.

Türkiye ile anlaşma yapan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, kuşatma altındaki kentte yaralı ve siviller için insani koridor açılmasından bizzat sorumludur.

ABD ile aralıksız süren görüşmeler ve sorunların çözümü üzerine verilen sözler hakkında şu ana kadar da ciddi bir gelişme yaşanmamıştır.

Ateşkesi uygulama konusunda halen anlaşmaya göre hareket ediyoruz. ABD’den anlaşmaya göre hareket edip Serêkaniyê’de sivil ve yaralıların çıkartılması için insani koridor konusunda Türkiye’ye baskı yapmalarını talep ediyoruz. “