Saray çeteleri, Mexsûdava köyünü boşalttı

Saray çetelerinin insansızlaştırma çabalarını sürdüğü Gever'de kuşatma altına alınan Mexsûdava köyü zorla boşaltıldı.

Saray çetelerinin insansızlaştırma çabalarını sürdüğü Gever'de kuşatma altına alınan Mexsûdava köyü zorla boşaltıldı. Zırhlı otobüslere bindirilen köylüler toplama merkezi olarak kullanılan kent merkezindeki Selahattin Eyyubi Kültür Merkezi'ne götürüldü. 

İnsansızlaştırma çabalarının sürdüğü Colemêrg'in (Hakkari) Gever (Yüksekova) ilçesinde dünden bu yana zırhlı araç ve tanklarla kuşatma altına alınan Mexsûdava köyüne öğleden sonra havan topu bombalandı. Son 2 gündür çok sayıda eve top mermisinin isabet ettiği köyde, halk evlerini terk etmeleri yönünde tehdit ediliyordu.

Halkın uygulamalara tepki göstermesi üzerine zırhlı araçlardan "Evlerinizi derhal boşaltın" anonsları geçilerek, kadın çocuk bütün halk köy meydanında toplandı. Köy meydanında GBT kontrolünden geçirilen köylüler daha sonra zırhlı otobüslere bindirilerek kent merkezindeki Selahattin Eyyubi Kültür Merkezi'ne götürüldü. Halkın tepkilerini sürdürmesi üzerine, köy sakinlerinden 10 kişiye hayvanlara bakmaları için köyde kalmalarına izin verildi.

Köyü tamamen boşaltan devlet güçlerinin köyde ev ev arama yapacağı öğrenildi.