Savcılığın 4 Nisan Özgürlük Alanı tahammülsüzlüğü

Halfeti savcılığı ilçede yapılan parka verilen 4 Nisan Özgürlük Alanı ismini "örgüt propagandası" olarak ele alıp park tabelalarını polis aracılığıyla yerinden söktürdü.

AKP iktidarı tarafından Kürt halkı ve değerlerine karşı yaşanan hukuksuzluklara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Urfa'nın Halfeti ilçesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamalarına ev sahipliği yapan alanda yapılan parka verilen isme karşı gösterilen tahammülsüzlük, Kürt halkının ne denli antidemokratik uygulamalara maruz kaldığını da gözler önüne seriyor. Halfeti savcılığı ilçe merkezinde bulunan park adının 4 Nisan Özgürlük Alanı olarak belirlenmesine ve kullanılmasına karşı yaşamış olduğu rahatsızlığı park tabelalarını "Örgüt propagandası" iddiasıyla yerinden söktürdü.

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'da AKP ve devlet engeline takılmayan 2011, 2013, 2014 ve 2015 yıllarındaki yeni yaş günü kutlamalarının yapıldığı park alanına verilen isim itibariyle Halfeti savcılığı tarafından hedef alınması bir kez daha Öcalan'a karşı da duyulan rahatsızlık ve tahammülsüzlüğü böylece gözler önüne sermiş oldu. Halfeti savcılığının imza attığı hukuksuzluk karşısında giriştiği kılıf bulma arayışlarına, Büyükşehir Yasası'nı dayanak olarak göstermesi ise, akıllara Aziz Nesin'in trajikomik hikayelerini getirdi.

Savcılığın talimatıyla park tabelalarının parkın sorumluluğunu elinde bulunduran ve belediye meclis kararıyla 2014 yılında ismi kararlaştırılan DBP'li Halfeti Belediyesi hiçbir şekilde haberdar edilmemesi ise dikkat çekiyor. Böylece bir kez daha AKP'nin talimatıyla hareket eden devletin bölgedeki mülki amirlerinin yaptıkları hukuksuzluklar ile girişimlerinin altında yatan art niyet kendisini bir kez daha ortaya koydu.

Öte yandan organize olduğu ortada olan hukuksuzluğu fırsat bilen AKP'li Urfa Büyükşehir Belediyesi de, 4 Nisan Özgürlük Alanı Parkı'na ilişkin Halfeti savcılığında açılan soruşturmaya dayanak gösterilen Büyükşehir Yasası kapsamında gasp etmek adına çalışmalara başladı.