‘Sayın Öcalan özgür olmadıkça toplum özgür olamaz’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme talebi ile başlatılan açlık grevi direnişçileri ortak mesajlarını dile getirerek, “Öcalan özgür olmadıkça toplum da özgür değildir. Sayın Öcalan özgür oluncaya dek eylemimiz sürecek” dedi.

Öcalan ile görüşme talebi doğrultusunda DTK, HDK, KJA, DBP ve HDP öncülüğünde başlatılan açlık grevi 4. gününde. Öcalan’ın özgürlüğünün tüm toplumun özgürlüğü olduğunu vurgulayan grev direnişçileri mesajlarını paylaştı:

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) MYK üyesi Gülcihan Şimşek: Önderliğin özgürlüğü öncelikle kadınların özgürlüğü ve tüm toplumun özgürlüğüdür. Önderlikten haber alıncaya kadar eylemimiz devam edecek.

Sinemacı İbrahim Yıldırım: Sanat iradesiz olmaz, irademize sahip çıkıyoruz. 

KJA üyesi Elif Haran: Önderliğin sağlığı ve güvenliği konusunda endişeliyiz. Bir an önce görüşmeler sağlansın. 

Bağlar İlçe Yöneticisi Hüseyin Çelik: Sayın Öcalan’ın özgürlüğü tüm halkların özgürlüğüdür. Herkesi eylemimizi sahiplenmeye davet ediyoruz. 

78’liler Derneği üyesi Talat Emre: Sayın Öcalan Kürt halkının özgürlüğü için direnişte. Bizler de Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için bedenimizi açlığa yatırıyoruz. Be Serok jiyan nabe!

78’liler Derneği üyesi Rıfat Roni: Sayın Öcalan Kürdistan halkının onurudur ve onurumuza sahip çıkıyoruz. 

TUHAD-FED yöneticilerinden Murat Döner: Sayın Öcalan özgür olmadan halklar özgür olamaz. Tüm Kürt halkını eylemimizi sahiplenmeye ve destek vermeye -çağırıyoruz. 

Tiyatro oyuncusu Berfin Emektar: Sanat iradesiz olmaz, irademize sahip çıkıyoruz ve irademizden haber alıncaya kadar eylemimizi sonlandırmıyoruz. 

DBP PM üyesi Zeki Baran: Önderlik özgür olmadan hiç birimiz özgür değiliz.

DBP PM üyesi Zeynel Mat: Be Serok jiyan nabe! Önderlik özgür kalıncaya kadar ve sağlıklı bilgiler alıncaya kadar eylemimiz sonlanmayacak.