Selahaddin Üniversitesinde boykot ve eylem

Selahaddin Üniversitesine bağlı Sosyal Bilimler bölümünün kapatılma girişimine karşı bölüm öğrencileri eylem yaptı. Üniversite Rektörlüğü önünde gerçekleşen eylemde öğrenciler, bu yanlış karardan dönülmesini istedi.

Güney Kürdistan’ın Selahaddin Üniversitesi rektörlüğünce planlanan Sosyal bilimler bölümünün kapatılarak, Sosyoloji bölümünün bir parçası haline getirilme girişimine Üniversite öğrencileri sert refleks gösterdi. Bu gün gerçekleşen eylemde öğrenciler, her iki bölümün işlevinin ayrı olduğunu dile getirerek yapılacak yanlışın ülkenin geleceği için iyi sonuçlar doğurmayacağı uyarısında bulundu.

Eylemlerinin yalnızca bu protesto gösterisi ile sınırlı kalmayacağını, yapılan yanlıştan dönülünceye kadar derslerinde boykot edileceğini söyleyen Güney Kürdistanlı Üniversite öğrenciler, yapılan yanlışın pratik olarak da sorunlara sebep olacağını dile getirdi. Sosyal bilimlerde eğitim dilinin İngilizce olduğunu, bölümün kapanması ile eğitim kadrosu ve yer anlamında da sorunların açığa çıkacağı belirtildi.

Üniversite yönetimi, hali hazırda bölümün kapatılmasının karara bağlanmadığını ve ancak bunun tartışıldığını belirtirken, bölüm kapatılsa dahi öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini, en son kabul edilen öğrencilerin mezun edilmesi ardından kapanabileceğini açıkladı.