Şengal Koordinasyonu: KDP Şengal’de provokasyon peşinde

Şengal Koordinasyonu, dün Şengal’de kaybolan 60 yaşlarında iki gönüllü peşmergenin, ölü bulunması olayına ilişkin yaptığı açıklamada, cenazelerin KDP’nin iki asayış noktası arasında bulunduğuna dikkat çekti.

Şengal Koordinasyonu, iki gün önce kaybolan 2 gönüllü peşmergenin, ölü bulunmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu iki peşmergenin kayboluşunu KDP’nin Şengal sorumlusundan öğrendikleri belirtilen açıklamada, “Bu olayın duyulmasından hemen sonra, bu kişi alanda bulunan sorumlu arkadaşlarımızı arayarak tehdit etti. Bizi bu olaydan sorumlu olarak göstermesi, bu olayın perde arkasının olduğunu ve bu olayın içinde kirli ellerin olduğunu göstermektedir” vurgusu yapıldı.

‘KDP ŞENGAL’DE PROVOKASYON PEŞİNDE’

Açıklamada, özelikle son süreçte Türk devletinin Şengal’e ilişkin yaptığı açıklamalar ve bölgesel istihbarat örgütünün yaptığı provokatif bazı olaylara bakıldığında bu olayın maksatlı, planlanıp gerçekleştirildiğine dikkat çekildi. Kaybolan peşmergelerin yaşının 60’ın üzerinde ve kepçe operatörleri olduğu ifade edilen açıklamada, “Yurtsever duygularla toprağına hizmet eden iki insanın ahlaksızca katledilip, yolun kenarına atılması, silahları ve araçlarının çalınması insaniyet dışı bir davranıştır. Bu olayın gerçekleştiği andan itibaren, bizi suçlayan açıklamaların, özellikle Rudaw medya gurubu üzerinden servis edilmesi, bu olayın maksatlı yapıldığını ve üzerimize yıkılmak istendiğini göstermektedir” denildi.

‘SUÇLAMALAR MAKSATLI VE PLANLIDIR’

İtham ve suçlamaların maksatlı olduğunu ve bir plan çerçevesinde yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, ölü bulunan her iki kişinin insanın cenazelerinin, peşmergeler tarafından tutulan iki asayiş noktası arasında bulunduğunun altı çizildi. Şengal dağında HPG, YBŞ ve peşmerge güçlerinin dışında pek çok silahlı grubun da bulunduğu belirtilen açıklamanın devamında, “Şengal alanına geldiğimiz ilk günden beri, burada bulunan askeri güçlerin, ortak bir komutanlık çatısı altında koordineli olarak çalışmasının çağrısını defalarca yapmamıza rağmen, KDP bu çağrımıza olumlu yanıt vermemiştir. Bundan dolayı bu tür olaylardan asıl sorumlu olanlar, bizim yapmış olduğumuz ortak komutanlık önerisine gelmeyenlerdir” denildi.

‘TÜM GÜÇLERİN KATILIMIYLA SORUŞTURMA YAPILMALI’

Bu olayın dışında da son on gün içerisinde farklı ailevi ve toplumsal sorunlardan kaynaklı gerçekleşmiş olan bazı cinayetleri de siyasi cinayetmiş gibi gösterilmeye çalışıldığına dikkat çekilen açıklamada, son olarak şunlar vurgulandı: “Bu olayın bir an önce soruşturulup netliğe kavuşturulması gerekmektedir. Bunun için biz, acilen Şengal’de bulunan tüm askeri güçlerin içinde yer alacağı, bir soruşturma komisyonu oluşturulmasını öneriyoruz. Eğer bu olayda bir art niyet yoksa bu komisyonun oluşumuna herkesin gelmesi gerekmektedir.”

Koordinasyon, yaşamını yitiren iki kişinin ailesi ve tüm Kürt halkına başsağlığı diledi.