Silopi’de AKP terörü devam ediyor: Evler yıkılıyor

Silopi’de yeniden ilan edilen ‘sokağa çıkma yasağı’ 11’nci gününe girerken, 3 günden bu yana herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı Başak ve Barbaros mahallelerinde ev ve iş yerleri devlet güçleri tarafından yıkılmaya devam ediyor.

Soykırım saldırılarının yeniden devreye konulduğu Silopi’de, Bakanlar Kurulu’nca alınan ‘acele kamulaştırma’ kararı ile hiçbir çatışmanın yaşanmadığı ilçede yıkım devam ediyor. 11’inci günü geride bırakan yasakta aralarında 2 ve 14 yaşında çocuklarında olduğu 8 sivil kişi katledilirken, çok sayıda kişi ise saldırılar sonucu yaralandı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde yeniden ilan edilen "sokağa çıkma yasağı" 11’nci gününe girdi. 4 Nisan gecesi devlet güçleri ve YPS/YPS-JIN güçleri arasında yaşanan çatışmalar sabah saatlerine kadar devam ederken, sabah erken saatlerde ikinci bir emre kadar “sokağa çıkma yasağı” ilan edildi. İlçede 11’nci gününe giren sıkıyönetim uygulamaları süresince yapılan yoğun bombardımanda aralarında bebek ve yaşlılarında bulunduğu 8 sivil ve 5 YPS/YPS-JIN üyesi yaşamını yitirdi, onlarca kişi ise yaralandı.

8 Nisan günü katledilen 7 kişi, Silopi’de devlet güçleri ablukası altında her aileden sadece iki kişinin katılımı ile toprağa verildi. Yasağın ilan edildiği günden bu yana hemen hemen her gün evlere yapılan baskınlarda aralarında DBP İlçe Eşbaşkanı’nda bulunduğu onlarca kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar emniyetteki işlemleri ardından serbest bırakılırken, gözaltına alınanlardan bazıları emniyette işkenceye maruz kaldı.

Şimdiye kadar ilçede “yasağı ihlal ettiği” gerekçesiyle 25 kişi, para cezasına çarptırıldı.

İlçede son 3 gündür ise  “kamulaştırma” kararı alınan Barbaros ve Başak mahallelerinde bulunan ev ve iş yerleri iş makineleri ile yıkılıyor.