Silvan’da çoban kardeşler bombalandı

Amed’in Silvan ilçesinde sabah saatlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağında ilan edildiği sırada arazide hayvanlarını otlatan 3 kardeş, Babakaya (Şevlera) Karakolu’ndan yapılan havan topu atışlarının hedefi oldu.

Amed’in Silvan ilçesinde sabah saatlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağında ilan edildiği sırada arazide hayvanlarını otlatan 3 kardeş, Babakaya (Şevlera) Karakolu’ndan yapılan havan topu atışlarının hedefi oldu. Şans eseri yara almadan kurtulan kardeşlerden Recep Açık, “Kendi toprağımızı, evimizi ve alanımızı bize yasaklıyorlar" diye tepki gösterdi. 

Amed’in Farqîn ilçesine bağlı Hindesê köyünün Male Gir mezrasında yaşayan Açık ailesinin çobanlık yapan 3 oğluna Babakaya (Şevlera) Karakolu’ndan havan topu atıldı. Sabah saatlerinde Şêlima ve Hidesê kırsal alanında heronların dolaşmasının ardından "sokağa çıkma yasağı" ilan edilmesinin hemen sonrasında Malê Gir’de hayvanlarını otlatan Recep, İshak ve Mahsum Açık kardeşlere havan topları ile saldırıldı. 

Şans eseri yara almadan kurtulan kardeşlerden Recep Açık, “Öğlen saatlerinde başımızın üstünde heronlar geziyordu. Biz de hayvanları ahırlara koyduk ve Hindesê’ye doğru yola çıktık. Yolda üzerimize top attılar. Canımızı zor kurtardık. İki abim de benimleydi” diye anlattı. 

Tek geçimlerinin hayvancılık olduğunu belirten Açık, “Hayvanlarımıza da artık bakamıyoruz. Onların tankları, topları ve heronlarından korkuyoruz. Heron sürekli başımızın üzerinden uçuyor, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kendimizi korumak için hayvanlardan ayrılmıyoruz. Kendi toprağımızı, evimizi, alanımızı bize yasaklıyorlar. Yerimiz toprağımız burası başka nereye gideceğiz” diye tepki gösterdi.