Silvan’da yaşamını yitiren 8 kişiden 3’ünün infaz edildiği ortaya açıktı

Amed’in Silvan ilçesinde Saray çetelerinin bombardımanı sonrasında yaşamını yitiren 8 kişiden üçünün infaz edildiği ortaya çıktı.

Amed’in Silvan ilçesinde Saray çetelerinin bombardımanı sonrasında yaşamını yitiren 8 kişiden üçünün infaz edildiği ortaya çıktı.

Olayın yaşandığı yerden yüzlerce metre uzaklıktaki bir kayanın yanındaki kan izleri ve kafatası parçaları infaz şüphesini arttırırken, korucular da bu durumu doğruluyor.

Amed'in Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağın ilan edilmesiyle başlatılan Malê Gir ve Şêlima alanlarına yönelik bombardıman sırasında yaşamını yitiren 8 kişinden 3 kişinin infaz edildiği iddia edildi. 14 Nisan gecesi, sabah saatlerine kadar yapılan bombardımanın ardından helikopterlerle alana indirilen askerlerin başlattığı geniş çaplı operasyon sırasında 3 kişinin yaralı olarak bulunduğu ve kafalarına sıkılan kurşunlarla infaz edildiği iddia edildi.

Sedeqin, Boşalti ve Baqus mahallelerindeki korucuların da operasyona katıldığı belirtilirken, korucuların 3 kişiyi sağ yakalayıp infaz ettiklerini çevredeki halka itiraf ettiği belirtildi. Olayın yaşandığı bölgeden yüzlerce metre uzaklıkta 3 kişinin bulunduğu kayalıkların içinde sadece kan ve kafa parçalarının bulunması ise infaz şüphelerini artırıyor.