Şırnak aralıksız bombalanıyor

Şırnak’ta dün bir binanın çökmesi ardından İsmetpaşa'dan çekilen devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında Vakıfkent ve Tekzer mahallelerinde yoğun çatışmalar yaşandı.

Gece boyu bombardımanın sürdüğü kentte çok sayıda ev yandı.

Şırnak’ta "sokağa çıkma yasağı" adı altında soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişi 33. gününe girdi. Dün akşam saatlerinde İsmetpaşa Mahallesi'nde bir binanın çökmesi sonucu 5 özel harekatçının ölmesinin ardından mahalleden çekilen devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında özellikle Vakıfkent ve Tekzer mahallelerinde yoğun çatışma yaşandı.

Alınan bilgilere göre, çatışmaların en şiddetli yaşandığı yer ise Ömer Kabak Meydanı oldu. Geç saatlerde kadar süren çatışmaların ardından, bölgeleye çok sayıda ambulansın sevk edildiği görüldü. Ambulanslar daha sonra Şırnak Devlet Hastanesi yönüne gitti.

BOMBARDIMAN SÜRÜYOR

Kente yönelik bombardıman ise aralıksız sürüyor. Bahçelievler, Yeni, Dicle, Cumhuriyet, İsmetpaşa, Gazipaşa mahalleleri gece boyunca aralıksız, tank, obüs ve toplarla bombardımana tutuldu. Bombalanan mahallelerde birçok evde çıkan yangın sabaha kadar devam etti.

Bombardımanla aynı anda mahalleler zırhlı araçların üzerine konuşlandırılan A-4 silahlarıyla aralıksız tarandı. Ayrıca bombardımanın sürdüğü mahallelerde gece boyunca yer yer çatışmalarda yaşandı.

HAVA HAREKETLİLİĞİ

Kent merkezi ve Cudi Dağı eteklerinde ise yoğun İnsansız Hava Aracı ve helikopter hareketliliği yaşandı. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan çok sayıda helikopterin kentin çevresindeki kırsal alanda uçuş yaptığı görüldü.

Gece boyu yaşanan çatışmaların sonuçlarına ilişkin ise henüz net bilgilere ulaşılamadı.

Kente yönelik bombardıman ile birlikte çatışmalar devam ediyor.