Şırnak’da Saray çetelerine bir darbe daha

Şırnak’ın Ömer Kabak Meydanı, Gazipaşa, İsmetpaşa, Cumhuriyet ve Dicle mahallelerinin bulunduğu direniş hattı devlet güçleri tarafından yoğun şekilde bombalanırken, yaşanan şiddetli çatışmalarda en az bir özel harekatçı öldürüldü.

Şırnak’ta 31'nci gününde devam eden soykırım saldırılarında direniş mahallelerine giremeyen devlet güçleri, kenti bombardımana tutmaya devam ediyor. Dün gece İsmetpaşa ile Cumhuriyet mahallerine girmeye çalışan ancak YPS ve YPS-JIN üyelerinin direnişi karşısında geri çekilmek zorunda kalan devlet güçleri, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan başlanarak sırasıyla Ömer Kabak Meydanı, Gazipaşa, İsmetpaşa, Cumhuriyet ve Dicle mahallelerinin bulunduğu direniş hattını yoğun bombardımana tutuyor.

Kentin doğusundaki 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan başlanarak, Serê Sirkê, Mişûlê, Kendalîş Mezarlığı, Çakırsöğüt Jandarma Tugayı ve özel harekâtçıların merkezi Gümüştepe'ye konuşlandırılan tank ve obüslerle bombalanan direniş hattından yoğun dumanların yükseldiği görüldü.

Mahallelerin çevresinde ise yer yer şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Edinilen bilgilere göre, yaşanan çatışmalarda en az bir özel harekatçı öldürülürken, 3 özel harekatçı da yaralandı.

Çatışmaların yaşandığı bölgeye sevk edilen ambulansların ölü ve yaralıları alarak Jandarma Tümen Komutanlığı’na gittikleri görüldü.

Öte yandan Bahçelievler ile Yeni mahallelerine yönelik de top atışları yapılıyor.